کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایالات متحده از هیچ اقدامی برای به رسیدن به اهدافش در ونزوئلا کوتاهی نمی‌کند.

جعفر قنادباشی کارشناس مسائل بین الملل در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در بررسی علل ترغیب ارتش ونزوئلا به کودتا توسط تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا گفت: ردپای ایالات متحده در هر نقطه نفت خیزی وجود دارد و ونزوئلا به عنوان بزرگترین صادرکننده نفت در آمریکای لاتین هدف مناسبی برای کاخ سفید است.

کارشناس مسائل بین‌الملل اظهار کرد: این تلاش‌ها از جنس اقداماتی است که پیش از این در دوران هوگو چاوز، رئیس جمهور متوفی این کشور رخ داده است.

وی ادامه داد: در آن زمان کودتایی در ونزوئلا به وقوع پیوست که با هوشیاری دولت و مردم این کشور در کمتر از 48 ساعت خنثی شد و پس از خوابیدن آتش کودتا، ارتش این کشور از عناصر آمریکایی پاکسازی شد اما در دوران فعلی به دلیل شکل نگرفتن شخصیت کاریزماتیک نیکلاس مادورو در سطحی همانند آنچه در مورد هوگو چاوز شاهد بودیم امکان بروز تنش‌هایی بین مخالفان و ارتش با دولت فعلی وجود دارد.

وی با اشاره به نقش رسانه‌های خصوصی مخالف دولت مادورو بیان کرد: این رسانه‌ها که با همراهی ثروتمندان حامی غرب اداره می‌شود تاثیر به سزایی در ناامیدی و دلسردی مردم از دولت فعلی این کشور دارند و همراهی ثروتمندان، رسانه‌ها و مردمی که به واسطه پمپاژ ناامیدی توسط غرب از دولت نیکلاس مادورو دلسرد شده‌اند با ارتش این کشور می‌تواند موجب تنش‌هایی در این کشور شود.

قنادباشی تصریح کرد: اقدام ابلهانه تیلرسون در اعلام رسمی کودتا علیه یک دولت در آمریکای جنوبی، می‌تواند موجب خشمگین شدن کشورهای مخالف ایالات متحده همچون بولیوی، شیلی و غیره شود؛ همچنین ممکن است احزاب مخالف امپریالیسم آمریکایی و طرفدار کوبا که در آن منطقه حضور دارند به این اعلام رسمی مبنی بر مداخله در امور داخلی یک کشور توسط وزیرامور خارجه آمریکا واکنش نشان دهند.

کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین تجربه تلخی از حضور ایالات متحده در منطقه دارند چرا که آمریکای جنوبی کارنامه سیاهی از کودتاها و جنایات واشنگتن را در خود دارد که هرگز از ذهن ملت‌های آن پاک نخواهد شد و همین امر موجب مخالفت اکثر دولت‌ها با اقدامات کاخ سفید در تعیین آینده ونزوئلا خواهد شد و حتی کشورهای نزدیک به آمریکا در منطقه به واسطه فشارهای احزاب داخلی مخالف سیاست‌های امپریالیستی واشنگتن ناگزیر به موضع‌گیری خواهند بود.

وی اظهار کرد: ممکن است احزاب وابسته به غرب، چراغ سبز آمریکا و اعلام حمایت آنها از کودتا در ونزوئلا را به عنوان مسئله‌ای امید بخش برای طرفدارانشان جلوه دهند اما به دلیل مخالفت طیف گسترده‌ مردم ونزوئلا با سیاست‌هایی که ایالات متحده برای کشورشان طرح ریزی کرده است امکان موثر واقع شدن این تحریکات در تنش‌های داخلی کاراکاس بعید به نظر می‌رسد.

قنادباشی در تشریح دور جدید سیاست‌های خصمانه آمریکا گفت: مردم ونزوئلا بیشترین اقدامات و تحرکات بر ضد کشورش را در دوران پس از به قدرت رسیدن ترامپ تجربه خواهند کرد چون سیاست های تند و افراطی وی در تمام جهان علیه کشورهای مستقل به کار گرفته شده است و ایالات متحده از هیچ اقدامی برای به رسیدن به اهدافش در ونزوئلا به عنوان بزرگترین صادر کننده نفت در آمریکای جنوبی و کشوری مهم در منطقه کوتاهی نخواهد کرد.

کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: ونزوئلا کشور نفت خیزی است و منابع بسیار خوبی برای جلب رضایت‌های عمومی مردم در مقابل فشارهای اقتصادی غرب دارد که با بهبود روش‌ها و هزینه کردن این درآمد‌ها در مسیر صحیح، زمینه بازگشت بخشی از مردم که به دلیل مشکلات اقتصادی از دولت مادورو ناراضی هستند فراهم می‌شود و همین امر مقدمات کاهش قدرت رسانه‌های مخالف و ثروتمندان وابسته به آمریکا در ونزوئلا را از بین می‌برد.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: آمریکا ، ونزوئلا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار