به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیخسرو چنگلوایی، رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان درباره تامین آب برای کشت های پاییزه و تغییر الگوی کشت در استان بیان داشت: سالانه در 2 نوبت به منظور برنامه ریزی برای کشت های پاییزه و تابستانه در شهریورو اردیبهشت ماه با سازمان آب و برق هماهنگی های لازم صورت می گیرد.
وی تصریح کرد: در سال جاری نیز سطوح زیر کشت به تفکیک رودخانه ها و شهرستان ها نوع کشت مشخص گردید.
چنگلوایی با بیان اینکه امسال با خشکسالی بی سابقه در ۶۰ سال اخیر مواجه شدیم وضعیت آب را در ۴ حوزه بحرانی عنوان کرد و گفت: ۴۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به جای 3 تا 4 نوبت، تاکنون فقط یک نوبت آبرسانی شده اند و در حوزه خیرآباد و مارون ۳۵ هزار هکتار کاملاً خشک شده اند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه افزود: با توجه به وضعیت موجود در کشت بهاره نیز دچار خسارت خواهیم شد و احتمال اینکه در بهار و تابستان فقط کشت های دامی داشته باشیم بسیار بالا است.
وی با بیان اینکه بیشتر کشاورزان استان شغل دوم ندارند و در صورت ادامه این وضعیت دچار ضرر می شوند اذعان کرد: باید به فکر معیشت این قشر از جامعه بود که هم خسارت نکاشت آن ها در نظر گرفته شود و هم برنامه ریزی برای جلوگیری از آسیب به این بخش صورت بگیرد.
کیخسرو چنگلوایی درباره تغییر الگوی کشت در استان با توجه به وضع موجود بیان داشت: ارتقاء راندمان آب، پوشش انهار سنتی، استفاده از سیستم های آبیاری نوین، تحویل آب به صورت حجمی به بهره برداران از جمله تمهیدات در نظر گرفته شده جهت عبور از سد کم آبی در استان است.
انتهای پیام/گ