سید صباح زنگنه کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به گشایش خط اعتباری 1.5 میلیارد یورویی از جانب بانک دولتی فرانسه برای شرکتهای ایرانی گفت: رقم اختصاص داده شده به شرکتهای ایرانی تا حدودی مناسب است اما بیش از میزان اعتبار، ارزش نمادین این حرکت و وجهه بینالمللی آن مورد توجه است.
وی افزود: با فراهم کردن مقدمات مناسب و حساب شده، میتوان این اقدام فرانسویها را توسعه داد؛ همچنین اختصاص این خط اعتباری از طرف پاریس در شرایط کنونی میتواند شکافی در دیوار تحریمهای بانکی علیه ایران ایجاد کند.
کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به بهره مندی بیشتر اقتصاد و تولید فرانسه از اعتبار 1.5 میلیارد یورویی برای شرکتهای ایرانی بیان کرد: با گشایش این خط از سوی فرانسویها در وهله اول صادرات محصولات آنها به ایران تسهیل خواهد شد اما دولت، تجار و بازرگانان ما باید مراقبتهای لازم را داشته باشند تا علاوه بر تامین منافع ایران از این خط اعتباری، افزایش توان اقتصادی کشور نیز محقق شود.
زنگنه درباره نتایج گشایش اعتباری پاریس برای تهران اظهار کرد: ارزش پول ملی کشور به میزان همان خط اعتباری افزایش خواهد یافت اما موضوع مهمتر، سیگنالهای مثبتی است که این 1.5 میلیارد یورو برای اقتصاد ایران میفرستد.
وی ادامه داد: نسبت 1.5 میلیارد یورو در تولید ناخالص ملی کمتر از یک درصد خواهد بود و این در حالی است که برای ایجاد یک تحول اساسی نیاز به تزریق حدود 50 میلیارد در بازار مبادلات ارزی کشور است اما حتی همین مبلغ اندک نیز میتواند به عنوان یک علامت مثبت برای سایر بانکها و موسسات مالی اروپایی جهت آغاز سرمایه گذاری در ایران باشد.
کارشناس مسائل بین الملل بیان کرد: ورود سایر کشورها همچون انگلیس به بازار ارزی ایران محتمل به نظر میرسد اما مرز این همکاری با کشورمان به میزانی خواهد بود که در روابط سیاسی و اقتصادی بین اروپاییها و آمریکا تنشی ایجاد نشود.
زنگنه با اشاره به اهداف فرانسه از ورود به بازار مالی ایران گفت: پاریس مایل است تا در روابط آینده بین ایران و اروپا بازیگر اصلی باشد؛ همچنین کنترل بازار صنایع و اقتصاد ایران قبل از ورود سایر کشورها از دیگر اهداف دولت مکرون از اختصاص خطوط ارزی برای ایران است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اختصاص یک خط اعتباری در درجه اول بیانگر اعتماد کشور دهنده اعتبار به گیرنده آن است که این مسئله ریسک ارتباط با ایران برای سایر کشورها را کم خواهد کرد.
انتهای پیام/