رسول خضری عضو کمیسیون اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره علت مخالفت مجلس با افزایش نیافتن قیمت حاملهای انرژی اظهار کرد: طبق برنامه ششم توسعه، قیمت حاملهای انرژی هر ساله باید به صورت تدریجی افزایش یابد.
وی افزود: دولت چند سالی قیمت حاملهای انرژی را بالا نبرده است در حالی که بنابر اقتضا و شرایط اجتماعی باید این افزایش قیمت صورت بگیرد.
خضری ادامه داد: مجلس فعلا اجازه نداده قیمت حاملهای انرژی افزایش پیدا کند و با این سیاست مخالف است اما دولت با استفاده از اختیار قانونی برنامهای خود میتواند قیمت حاملهای انرژی را افزایش دهد.
عضو کمیسیون اجتماعی با بیان اینکه یکی از دلایلی که باعث شد کلیات بودجه در مجلس رأی نیاورد بحث هدفمندی یارانهها بود، یادآور شد: در لایحه بودجه، 23 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانهها اختصاص داده شده بود که مجلس در بررسی این لایحه، 7 هزار میلیارد تومان به مبلغ تعیین شده، اضافه کرد.
وی گفت: با بررسی لایحه بودجه در کمیسیون تلفیق، در مجموع 30 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه به یارانه بگیران اختصاص داده شد، قرار بود دولت یارانه 34 میلیون نفر را حذف کند اما با افزایش بودجهای که انجام شد مجلس از حذف یارانه 34 میلیون نفر جلوگیری کرد.
خضری اضافه کرد: افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی، افراد با حقوق دریافتی کمتر از 2 میلیون و 300 هزار تومان، نباید از چرخه دریافت یارانه حذف شوند.
عضو کمیسیون اجتماعی درباره افزایش قیمت حاملهای انرژی در سالهای آینده تصریح کرد: همین مشکلی که اکنون برای افزایش قیمت حاملهای انرژی وجود دارد در سالهای آینده نیز وجود دارد و موانع آن هم بیشتر خواهد شد.
خضری افزود: اگر در سنوات گذشته این افزایش به تدریج صورت میگرفت مشکلی وجود نداشت اما با توجه به شرایط اقتصادی و معیشت مردم اگر افزایش قیمت به یک باره اتفاق بیفتد قطعا در جامعه بازتاب منفی و نارضایتی گستردهای به دنبال خواهد داشت.
وی متذکر شد: ناآرامیهای اخیر با افزایش قیمت حاملهای انرژی مصادف شد لذا معتقدم آنچه باعث نارضایتی مردم میشود نباید توسط دولت و مجلس مطرح شود.
انتهای پیام/