به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از اسپوتنیک، آمریکایی ها 23 فوریه (4 اسفند) همزمان با صد و پانزدهمین سالگرد افتتاح پایگاه نیروی دریایی ارتش آمریکا در خلیج گوانتانامو، که بازداشتگاهی به همین نام نیز در آنجا واقع است، تظاهرات خواهند کرد.
هماهنگی این تظاهرات بر عهده ائتلاف ملی ضدجنگ در آمریکا است. «جو لمباردو»، رئیس این ائتلاف، در مصاحبه ای در این خصوص گفت فعالان ضدجنگ و صلح طلب در آمریکا به دنبال برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز در سراسر آمریکا علیه باز نگه داشتن بازداشتگاه مخوف گوانتانامو هستند.
لمباردو اظهار کرد: «جنبش ضدجنگ در آمریکا در حال هماهنگی برای برگزاری تظاهرات اعتراض آمیز در سراسر شهرهای آمریکاست. معترضان خواهان تعطیلی زندان گوانتانامو و برگرداندن خلیج گوانتانامو به کشور کوبا هستند.»
او در ادامه افزود: «آمریکا در خصوص حفظ پایگاه نظامی اش در خاک کشوری که موافق حضور واشنگتن نیست، هیچ حقی ندارد. این اقدام به خودی خود تجاوزکارانه است. باز نگه داشتن زندان گوانتانامو به حفظ مردم آمریکا، کوبا یا دیگر کشورهای جهان کمکی نخواهد کرد؛ بلکه ما را در آستانه جنگ قرار خواهد داد.»
بر اساس فرمان اجرایی جدید ترامپ تحت عنوان «حفاظت از آمریکایی ها از طریق بازداشت قانونی تروریست ها» ممکن است واشنگتن در صورت لزوم بازداشت شدگان جدیدی را به این زندان مخوف در خلیج گوانتانامو بفرستد.
لمباردو همچنین اظهار کرد: «ترامپ می گوید گوانتانامو را به منظور نگهداشتن تروریست هایی که دستگیر می کند، فعال نگه خواهد داشت؛ یعنی ترامپ قصد دارد افراد بیشتری را به این زندان بفرستد. آمریکا قبول دارد که بیشتر زندانی های گوانتانامو در حالی در بازداشت هستند که هیچ جرمی مرتکب نشده اند. بازداشت آنها در خارج از خاک آمریکا سبب شده است آنها از حقوق زندانیان در این کشور برخوردار نباشند. در حال حاضر، تمامی زندانیان بازداشت شده در گوانتانامو مسلمان هستند؛ این بخشی از حملات آمریکا علیه دین اسلام است که زیر نقاب دروغین «مبارزه با تروریسم» از آن حمایت می شود.»
رئیس ائتلاف ضدجنگ در آمریکا در ادامه گفت: «تصمیم ترامپ درخصوص باز نگه داشتن گوانتانامو در چارچوب راهبرد کلی دولت آمریکا درخصوص توسعه ارتش این کشور و اتخاذ سیاست های خارجی تجاوزکارانه است.»
او همچنین گفت: «در زمان دولت ترامپ بودجه نظامی ارتش آمریکا و همچنین ناتو افزایش یافت و حضور نظامی واشنگتن در آسیا و آفریقا پررنگ تر شد. در حال حاضر آمریکا به دنبال استقرار دائم 30 هزار نیروی نظامی در سوریه است. چنین اقدام تحریک آمیزی با اعلام به رسمیت شناختن قدس به عنوان پایتخت اسرائیل و همچنین تداوم تهدیدات علیه ایران و کره شمالی همراه شده است. تصمیم ترامپ درخصوص فعال نگه داشتن گوانتانامو نیز در چارچوب همین مواضع تجاوزگرایانه است.»
گوانتانامو نام زندانی در خلیج گوانتانامو در جنوب کشور کوبا است که طی توافقنامه ای با دولت وقت این کشور در اجاره ارتش آمریکا است. هرچند دولت کوبا خواستار لغو این اجاره نامه شده است، اما آمریکا با این امر موافقت نمی کند.
در سال 2014، کمیته اطلاعاتی سنای آمریکا گزارشی 6700 صفحه ای در خصوص جزئیات حوادث ناگوار بازداشت غیرقانونی افراد در بازداشتگاه های سازمان جاسوسی آمریکا، از جمله زندان گوانتانامو، منتشر کرد. بر اساس این گزارش، زندانیان بازداشت شده مورد شکنجه های وحشیانه از جمله «القای حس غرق شدن» و «محرومیت از خواب» قرار می گیرند.
تظاهرات آمریکایی ها همزمان با سالگرد افتتاح پایگاه نظامی آمریکا در خلیج گوانتانامو و همچنین اعلام تصمیم ترامپ درخصوص فعال نگهداشتن این بازداشتگاه مخوف برگزار خواهد شد. باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا پس از انتشار جزئیات شکنجه های وحشیانه در این بازداشتگاه، تلاش هایی برای تعطیلی گوانتانامو انجام داد که البته به جایی نرسید.
انتهای پیام/