اسلام شادلو رئیس اداره راه و شهرسازی ماکو در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ از درخواست افزایش دادن محدوده بافت فرسوده شهرستان ماکو خبر داد و گفت : با توجه به بافت فرسوده قسمت هایی از شهرستان ماکو، اداره راه و شهرسازی ماکو از اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل درخواست افزایش محدوده بافت فرسوده را داشته است که اقدامات اولیه این طرح از طریق شهرداری انجام خواهد شد و پس از طرح در کمیته فنی منطقه آزاد ماکو و بررسی های لازم در کمیسیون ماده ۵ مصوب خواهد گردید .
وی با اشاره به محاسن شروع به کار منطقه آزاد در ماکو گفت : حسنی که با شروع به کار منطقه آزاد ماکو وجود دارد این است که کمیسیون ماده ۵ در ماکو در سازمان منطقه آزاد برگزار می شود و اشخاص، بهتر می توانند جهت افزایش تراکم و تغییر کاربری از این کمیسیون استفاده کنند و باعث افزایش روند کار در خصوص بهسازی بافت فرسوده میگردد.
شادلو تصریح کرد :محدوده بافت فرسوده شهری ماکو از محدوده مدرسه پیش ساخته تا اول بیمارستان فجر به صورت شمالی و جنوبی آغاز شده است.
وی در خصوص وام نوسازی مسکن گفت: اداره عمران و بهسازی شهری اداره کل راه شهرسازی در خصوص تسهیلات بافت فرسوده و نقشه های بافت فرسوده شهری، نظارت می کند لذا به ازای هر واحد مسکونی لحاظ شده در پروانه ساختمانی جهت نوسازی مبلغ ۳۰ میلیون تومان وام و براساس ضوابط بافت فرسوده که در شهرداری وجود دارد اعطای وام با سود ۱۸ درصد که ۱۰ درصد آن یارانه خواهد بود و از طرف دولت بازگشت داده خواهد شد.
شادلو اضافه کرد:این مبلغ یک طبقه اضافه بر ضوابط شهرسازی خواهد بود یعنی به این صورت که اگر ساختمان نوسازی شده سه طبقه باشد به ازای یک طبقه اضافه یعنی چهار طبقه وام اختصاص خواهد گرفت و ۵۰ درصد تخفیف پروانه ساختمانی می باشد.
کوروش جعفرزاده رئیس آتش نشانی شهرستان ماکو در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به ماشین رو نبودن بعضی از کوچه های محدوده فرسوده شهری گفت : در صورت وقوع بلایای طبیعی از جمله زلزله و آتش سوزی با توجه به ماشین رو نبودن این محدوده از جمله محدوده محله مقبره هیچگونه امکان امداد رسانی وجود نخواهد داشت و نیاز جدی به بهسازی و نوسازی در این محدوده بالاخص تعبیه خیابان فرعی جهت تردد خودروهای امدادی ضروری می باشد .
وی وجود سنگ های سست و در حال ریزش دامنه کوه های حوزه شهری را حادثه ساز عنوان کرد و گفت : البته معضلی که قبل از وقوع زلزله احتمال حادثه ساز بودن آن وجود دارد سنگ های سست و در حال ریزش دامنه کوههای حوزه شهری میباشد که نیاز به تغییر دارد اما متاسفانه طرحی بلندمدت و تقریباً غیر ممکن می باشد.
جعفرزاده اذعان داشت: علاوه بر این بلایا سیل به نوبه خود با توجه به فقدان زیرسازی مناسب فاضلاب شهری موجب بروز آبگرفتگی معابر و خسارت های متعددی شده است.
سجاد اسماعیل زاده رئیس هلال احمر شهرستان ماکو در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ از شروع به کار طرح خادم خبر داد و گفت :طرح خادم (خانواده آماده در مخاطرات) جهت شناسایی میزان استحکام و مقاومت ساختمانهای مسکونی و آموزش های لازم به همشهریان با هدف پیشگیری و کاهش اثرات بلایای طبیعی می باشد.
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی شهرستان ماکو و قرار گرفتن آن در بین دو کوه گفت : تثبیت سنگهای در آستانه ریزش در دامنههای حوزه شهری به دلیل نبود استحکام کافی منازل مسکونی در مسیر ریزش این سنگها ضروری می باشد.
اسماعیل زاده با اشاره به نقاط ضعف شهرستان جهت رویارویی با زلزله با توجه به بافت فرسوده شهری گفت : نبود وجود راه فرعی جهت تردد خودروهای امدادی در مواقع بحرانی در برخی مناطق بافت فرسوده موجب خسارت های جبران ناپذیری می گردد.
گزارش از علی قویدل
انتهای پیام/م