تبریز، شهری که مردمانش دست درازی برای گدایی را به خود روا نمی‌دانند و با تکیه بر همین غیرت و غرور و در سایه وجود تشکل‌های مردمی فعال، تبریز عنوان شهر بدون گدا را به خود اختصاص داده است.

جولان گدایان در شهر بدون گدا!به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛تبریزی‌ها که به دیدن گدا عادت ندارند، این روزها شاهد وجود گداها و کودکان کار در معابر پرتردد شهر هستند؛ متأسفانه کم کم این معضل به تبریز هم نفوذ می‌کند.

این روزها در تبریز کودکان کار با گلفروشی در چهارراه‌ها به دنبال نجات خانواده خود از غرق شدن در باتلاق فقر هستند؛ یکی می‌گوید پدرش از داربست ساختمان افتاده و قطع نخاع شده است، دیگری از اعتیاد پدر می‌گوید و آن دخترک گلفروش هم فوت پدر را علت اصلی روآوردن به این کار بیان می‌کند.

فعالیت گداهای غیربومی نیز از دیگر آسیب‌های اجتماعی است که این روزها، چهره‌ی شهر بدون گدا را تخریب می‌کند و مردم نیز با کمک به آنان راه را برای تدوام گدایی هموار می‌کنند.

گدایان اما شاید فراموش کرده‌اند که با هر دست دراز کردن به سوی دیگران، دست خود را برای گذشتن از آبرویشان پل می‌کنند؛ افرادی هم که به متکدیان کمک می‌کنند، یا از روی وظیفه‌ی شرعی و یا از روی همدردی و دلسوزی این عمل را انجام می‌دهند. اما از این نکته نیز نباید غافل شد که گدا از مسئولیت‌های اجتماعی معاف بوده و مورد سرزنش و خطا نیز قرار نمی‌گیرد و چه راهی آسان‌تر از اینکه از معیشت دیگران روزگار گذراند و حس نوع‌دوستی دیگران را با پوشیدن لباس‌های مندرس و تظاهر به نقص عضو تحریک کرد.


محسن ارشدزاده مدیر کل بهزیستی آذربایجان‌شرقی ،می‌گوید: کودکان زیر ۱۸ سال که به هر دلیلی مجبور به کار یا تکدی‌گری شده‌اند، کودکان کار نامیده می‌شوند و طبق قانون کار اشتغال کودکان زیر ۱۸ سال ممنوع است؛ اما در روزهای اخیر نیز شاهد افزایش آن در سطح شهر بوده‌ایم.

وی می‌افزاید: بهزیستی با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری سعی در برطرف ساختن این معظل اجتماعی دارد و اما در این میان کار اصلی بر عهده‌ی دو ارگان ذکر شده است که گام اول و اصلی را در این راستا بردارد و راه را برای مداخلات بعدی از جانب بهزیستی هموار کنند.

وی تاکید می‌کند: بهزیستی استان با همکاری مددکاران و مشاوران خود سعی در ریشه‌یابی به کار گرفتن کودکان کار دارد و طی تفاهم‌نامه‌ای که با همکاری نیروی انتظامی و شهرداری تعیین منعقد شده است و طی این تفاهم‌نامه از خانواده‌های کودکان کار از طرف بهزیستی دعوت به عمل آمده و علل و انگیزه‌ی به کار گماشتن کودکان بررسی خواهد شد.

ارشدزاده می‌افزاید: پس از ریشه‌یابی مشکلات و در صورتی که خانواده‌ها و یا کودکان کار نیازمند حمایت ویژه‌ای باشند، بهزیستی استان در صدد تحت پوشش قرار دادن این افراد اقدام خواهد کرد و حتی امکان اسکان موقت و یک ماهه برای کودکان کار امکان‌پذیر است.

وی با اشاره به بررسی‌های به عمل آمده از کودکان کار می‌گوید: اکثر قریب به اتفاق کودکان کار در سطح شهر از سطح مالی متوسط و یا محروم برخوردار بوده و دارای سرپرست و خانواده می‌باشند و محرومیت مالی دلیل موجهی برای تکدی‌گری و یا کار در سنین کودکی نیست.

وی عنوان می‌کند: میزان حقوق روزانه‌ی کودکان کار حدود ۴۰ الی ۱۵۰هزار تومان است و اینان اغلب افرادی هستند که با انگیزه‌ی کسب درآمد بالا و سودجویانه اقدام به این کار می‌کنند و همچنین این کودکان از نظر سلامتی نیز سالم هستند.

 

انتهای پیام/خ

 

میزان حقوق روزانه‌ی کودکان کار حدود ۴۰ الی ۱۵۰هزار تومان است

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار