نوبخت با انتقاد از کاهش حقوق اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها گفت: کاهش دریافتی خدمات پزشکان به نفع حوزه سلامت و مردم نیست.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی نوبخت رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در یادداشتی به تشریح برخی از ابعاد لایحه بودجه سال 97 پرداخت که در ذیل می خوانید:

درتصویب قوانین بودجه باید ازغوغا سالاری ها پرهیز و انصاف را مدنظرقرارداد، ضمن اینکه برای اداره کشور نمی توان در شرایط و جو همراه با هیاهو تصمیم گیری کرد؛ به طورحتم نباید آینده کشور را تحت جو اضطراب و تندی ساخت.

طبق قانون اساسی و اسناد بالادستی باید صلاح مردم و کشور را در تصویب قوانین در هرحوزه ای به ویژه بودجه در نظر گرفت، اینکه یکبار دیگر پس ار رد کلیات لایحه بودجه این اختیاربه کمیسیون تلفیق برای بررسی مجدد آن داده شد، تنها منجر به هدر رفت زمان می شود؛ اگر این لایحه برای مرتبه اول به تصویب می رسید، نمایندگان می توانستند زمان بیشتری را به مصون سازی برخی بندها که منجر به التهاب درجامعه شده اختصاص دهند؛ زیرا برخی احکام مصوب درکمیسیون تلفیق قابل قبول نبوده و اعتراضاتی دراین بخش ها وجود دارد.

برخی مصوبات کمیسیون تلفیق منطبق بر واقعیت ها نیست، برگشت مجدد لایحه بودجه به کمیسیون تلفیق نمونه این عبارت است که آنچه خود داشت ز تلفیق تمنا می کرد، ضمن اینکه در مجلسی که صدها نماینده فرهیخته درآن فعالیت می کنند، نباید قوانینی تصویب کرد که تنها بوی خرد ستیزی دارد؛ همچنین نباید قوانینی را درجهت تنبیه علما و دانشمندان کشور تصویب کرد.

اگر به دنبال رشد جامعه، پویایی و توسعه یافتگی آن هستیم، اگرخواهان حذف محرومیت درجامعه و کاهش آسیب های اجتماعی هستیم؛ باید جامعه تحت تاثیراندیشه های اندیشمندان قرارگرفته و باید به این قشر رسیدگی ویژه شود، به عنوان مثال درعالم پزشکی اهمیت اعضاء بدن با میزان جذب خون درهردقیقه از سوی آن عضو مشخص می شود؛ به طوری که بیشترین میزان خون به مغزانسان می رسد، بنابراین نمی توان گفت که خداوند دراین خصوص عدالت را رعایت نکرده است.

 توجه به عالمان و فرهیختگان همانند توجه به مغز انسان مهم و ضروری است، دربرخی تبصره های لایحه بودجه همانند تبصره 12 مشکلاتی وجود دارد که قابل قبول نیست، در شرایط کنونی مخالفت هایی درخصوص کاهش حقوق اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها یا دریافت مالیات به صورت پلکانی وجود دارد؛ یا اینکه پاداش پایان خدمت این افراد کاهش پیدا کند، که حتما تهی کردن جامعه از مغز هیچ سودی برای ما ندارد.

سال گذشته 350 درصد به مستمری افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اضافه شد، به طورحتم یارانه به این افراد باید تعلق گرفته و مهم تر از تمامی کمک های مالی کمک های فکری است، برای حل مشکلات مربوط به فقر باید دلایل آن را شناسایی کرد؛ به طورحتم درصحن علنی مجلس نمایندگان ازتصویب این قوانین جلوگیری می کنند.

در تبصره 12 لایحه بودجه سال 97 کاهش حقوق و پاداش اعضاء هیئت علمی خطرناک بوده و باید اصلاح شود، همچنین در بند الحاقی 8 ذیل تبصره 6 لایحه بودجه اشکالات عمده ای وجود دارد که تصویب آن به نفع جامعه نخواهد بود و به طورحتم باید حذف شود، دراین بند گفته شده دستگاه های موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب 8 مهر ماه سال جاری و ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه و شوراهای اسلامی شهر و روستا مکلف هستند به گونه ای اقدام و نظارت کنند تا در سال 97 تعرفه و عوارض بهای خدمات از جمله تعرفه و ارزش نسبی خدمات بهداشتی و درمانی و دریافتی پزشکان و مهندسان نظام مهندسی ساختمان و کشاورزی، وکلا و کارشناسان دادگستری و نظام دامپزشکی غیرموارد مندرج درقانون افزایش پیدا نکند. افزایش هرگونه تعرفه و عوارض بهای خدمات توسط دستگاه ها و نهادهای فوق الذکر به هر نحو ممنوع است.

اجرای اینگونه مصوبات امکان پذیر نیست، مسئله من افزایش یا کاهش دستمزدها در سال آینده نیست بلکه باید تعرفه خدمات دربیمارستان ها را مورد توجه قرار داد؛ اگر در بیمارستان ها کوچکترین خللی در اداره امور آنها به وجود آید،به بیماران و اقشار نیازمند ضرر و آسیب جدی وارد می‌شوند؛ زیرا این افراد امکان مراجعه به بخش خصوصی را نداشته و به بخش دولتی وارد می شوند؛ اگر به بیمارستان ها پول هزینه های بهداشتی و خدماتی پرداخت نشود،به هیچ عنوان نمی توان به تهی دستان خدمات ارایه کرد. از این رو تصویب لایحه بودجه باید عالمانه انجام شود.

پایان پیام/

کاهش حقوق اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها دربودجه 97

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۳:۱۲ ۱۲ بهمن ۱۳۹۶
خدا کمک کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۶ ۱۰ بهمن ۱۳۹۶
آیا نیاز اعضاء هیئت علمی دانشگاه ها و پزشکان، نیاز مالی است یا نیازهای دیگری مثل توجه به نظرات تخصصی آن ها در اداره امور اجرایی؟!