وی گرایش های "مهندسی مالی" و "مهندسی لجستیک و زنجیره تامین" را از گرایشهای طراحی و اجرا شده در این دانشکده نام برد و اظهار کرد: مهندسی مالی با حسابداری و مدیریت مالی سنتی متفاوت است، به گونه ای که در مهندسی مالی هدف مهندسی داده ها در راستای نیل به اهداف سازمان، استخراج دانش و مدل سازی بر اساس دادههای واقعی جهت اخذ تصمیم های بهینه است.
ماهوتچی با بیان اینکه اکثر مهندسان پس از فارغ التحصیلی با بحران کار مواجه شده و اکثرا به کارهای غیر مرتبط با تخصص خود می پردازند، ادامه داد: در حال حاضر بازار سرمایه و حوزه های مرتبط کشور به شدت نیاز به تخصص مهندسان مالی دارد و اکثر فارغ التحصیلان قبل و بعد از فارغ التحصیلی جذب بازار کار شده و در فعالیت های مرتبط بکار گرفته می شوند.
معاون پژوهشی دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: علی رغم همه پتانسیلهایی که در مجموعه مهندسی مالی این دانشکده وجود دارد، این دانشکده به طور سیستماتیک نقش تاثیرگذاری در پروژههای بزرگ مالی که در کشور در حال شکل گیری است، ندارد و متاسفانه موسسات دیگری به دلیل برندی که دارند و بدون برخورداری از توانمندی های لازم در عرصه مدیریت پروژه های مالی در کشور پیشرو بوده و در مراکز مالی چون بانکها، موسسات مالی، بورس و در تصمیمگیریهای کلان مرتبط نقش ایفا می کنند.
وی با تاکید بر ضرورت استفاده از توانمندی های این دانشکده در پروژههای حوزه بازار سرمایه، بانک و بیمه یادآور شد: برای این منظور نیاز است تا توانمندیهای موجود در مهندسی صنایع و به ویژه مهندسی مالی را به شیوه بهتری عرضه کنیم، از این رو از چند سال قبل گروهی متشکل از فارغ التحصیلان این رشته که در مراکز مالی کشور مشغول به فعالیت هستند، تشکیل شد تا از این طریق بتوانیم دوره های حرفهای ایجاد کنیم که این اقدام به دلیل برخی از مشکلات و مسایل پیچیده اداری به ثمر ننشست.
ماهوتچی از راه اندازی واحد آموزشهای آزاد در دانشکده مهندسی صنایع خبر داد که در برگزاری دورههای حرفه ای رشته "لجستیک و مدیریت زنجیره تامین" عملکرد موفقی داشته و در 2 دوره متوالی دانش پذیر داشته و هم اکنون درحال جذب دانش پذیر برای دوره سوم است.
وی ادامه داد: با برگزاری موفقیت آمیز این دوره به فکر برگزاری دوره در حوزه مالی با عنوان "دانش مالی" (DBA In Finance ) افتادیم و درصدد هستیم که این دوره را برگزار کنیم.
ماهوتچی هدف از برگزاری این دوره را عرضه توانمندی های این دانشگاه عنوان کرد و گفت: این دوره همراه با کارگاههای عملی است و با مذاکراتی که با مرکز مالی ایران داشتیم، سعی خواهد شد به منابع داده ای این مرکز دسترسی داشته باشیم تا آموزشهای ارائه شده در این دوره با استفاده از دادههای واقعی داخلی و خارجی باشد.
معاون پزوهشی دانشکده مهندسی صنایع و سیستمهای مدیریت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تاکید بر اینکه در این دوره کاربرد تکنیکهای آموزش داده شده با استفاده از آمارهای واقعی معرفی میشود، گفت: کلاسها به صورت گروهی اداره خواهد شد و در حین برگزاری این دوره، کارگاههای عملی پیش بینی شده تا شرکت کنندگان به صورت تیمی با یکدیگر کار کنند.
وی با بیان اینکه این دوره آموزشی با همکاری اساتیدی از دانشگاه های تربیت مدرس، خوارزمی و الزهرا خواهد بود، افزود: ما تلاش کردیم از پتانسیلهای سایر دانشگاه ها نیز استفاده کنیم.
ماهوتچی افزود: در این دورهها ضمن ارائه مفاهیم مقدماتی، آشنایی با بازارهای مالی شامل بورس کالا و سهام و فرابورس، بازارهای آتی طلا با استفاده از نرم افزارهای مرتبط، مباحث مربوط یه سرمایه گذاری، مدیریت ریسکهای مالی و بانکداری آشنا خواهند شد.
به گفته وی طول دوره عالی دانش مالی 2 سال و نیم و در قالب 384 ساعت آموزشی است که در سه نیمسال اول دانشپذیران با مطالب تئوری و نحوه به کارگیری آنها در بازار های مالی آشنا خواهند شد، سپس در قالب یک پروژه مطالعاتی- کاربردی در حوزه مالی به حل یک مسئله واقعی در حوزه بورس، بیمه یا بانک خواهند پرداخت.
انتهای پیام/