
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، کمال حیدری ظهر امروز در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه این هفته اصفهان اظهار کرد: شغل پرستاری یک شغل پردردسر است که حتی ممکن است برخی بیماریها به پرستارها منتقل شود و به دلیل محدودیتها، هر پرستار به ازای دو پرستار در حال کار است و توقعاتی که بیماران نیز دارند، وظیفه پرستاران را سنگینتر کرده است.
وی با بیان این که باید به استانداردهای لازم رسید تا نیروی پرستار کافی در اختیار داشته باشیم، بیان کرد: بیماران توقعاتی دارند که برآورده کردن این توقعات بسیار سخت است، در کشور ما با توجه به نگرشهای دینی که به پرستاری است، پرستاران این آموزهها را با شغل خود همراه کردهاند هر چند که حقوق پرستاران در شأن تلاش و کار آنها نیست اما در برنامه ششم توسعه برای حقوق آنها اتفاق خوبی میافتد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که با وجود نامهربانیهای بسیاری که به انقلاب در این 40 سال گذشته شده است، اما پیشرفتهای خوبی حاصل شده است، عنوان کرد: حفظ سلامتی یکی از بهترین لذتهاست، فردی که در آستانه سالمندی است یکی از دغدغههایش این است که سلامتی داشته باشد تا نخواهد کرامت انسانی برای دریافت خدمات، به ذلت بکشاند.
وی با بیان این که سلامتی رسیدن به یک رفاه جسمی، روانی و اجتماعی است، مطرح کرد: حدود 5 هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان مشغول به کار هستند و در بیمارستانی مانند الزهرا در هر ساعت 300 نفر را در اورژانس، پذیرش میکنند و این حاکی از تلاش بسیار زیاد پرستاران است و امروز کمبود پرستاران مرد داریم و مشتاقانه منتظر حضور پرستاران مرد هستیم.
حیدری با بیان این که در پیش از انقلاب، بسیاری از پزشکان فعال در ایران، هندی، بنگلادشی و پاکستانی بودند، تصریح کرد: برای هر هزار و 500 نفر نیاز به یک پزشک است و ما امروز این استاندارد را پشت سر گذاشتهایم و تعداد پزشکان زیادی را تربیت کردهایم که این از دستاوردهای انقلاب است، در ابتدای انقلاب تنها 25 درصد داروی مصرفی ما، ساخت داخل بود اما امروز بیش از 97 درصد داروها در داخل کشور ساخته میشود البته همان 3 درصد داروی وارداتی به حدی گران هستند که هزینه معادل 35 درصد داروهای ساخت داخل را دارد.
وی با بیان این که سرعت رشد علمی پزشکی ایران، 11 برابر بیشتر از کشورهای منطقه است، تأکید کرد: امروز بیش از 400 واحد خانه بهداشت در استان اصفهان وجود دارد، امروز در همه شهرستانهای استان، بیمارستان ساخته شده است، امید به زندگی در ابتدای انقلاب 56 سال بود و امروز این امید به زندگی به 73 سال رسیده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان این که در ابتدای انقلاب از هر هزار نوزاد، 130 نوزاد به دلایل بیماریها، تلف میشدند، خاطرنشان کرد: در جامعه ایرانی غالب بیماریها دیفتری، کزاز و فلج اطفال ریشهکن شدهاند، اما امروز دغدغه ما، شیوع بیمارهای غیر واگیر است که به سبک زندگی ما برمیگردد،طبق آمار سال 95، 27 درصد افراد بالای 25 سال جامعه فشار خون دارند در حالی که در سال 86 این رقم، 19 درصد بوده است.
وی با بیان این که میزان دیابت در جامعه ایرانی افزایش پیدا کرده است، ادامه داد: این موضوع به سبک زندگی ما برمیگردد، تغذیه ناسالم و نامناسب، استرس، کمتحرکی از عاملهای افزایش وزن، ابتلا به دیابت و ابتلا به فشار خون است، امروز جامعه ما با افزایش وزن رو به روست.
حیدری با بیان این که اگر این دغدغهها مدیریت نشود باید 5 برابر افراد سالم خرج این افراد کرد تا بیماریهای آنها درمان شود، در پایان گفت: امروز در یکایک مراکز درمانی جمهوری اسلامی، سامانه الکترونیک راه افتاده است و از همه مردم میخواهم با مراجعه به این مراکز و چکاپ رایگان، پرونده الکترونیک خود را تشکیل دهند.
انتهای پیام/م