به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، متن پیام آیتالله حسین مظاهری که امروز در مراسم بزرگداشت آیتالله سید محمد علی صادقی، عالم ربانی و زعیم سابق حوزه علمیه اصفهان در سالن اهل بیت(ع) خوانده شد، به این شرح زیر است:
این همایش که به منظور تکریم نام و یاد یکی از زعمای گرانقدر حوزه علمیه اصفهان یعنی فقیه و اصولی محقق و عالم جلیلالقدر مرحوم حضرت آیتالله آقای حاج سید محمدعلی صادقی«قدسسرهالشریف» تشکیل شده است، اقدامی شایسته و بایسته است و از این رو از مرکز مدیریت حوزه علمیه اصفهان و دستاندرکاران این نشست گرامی تقدیر و تشکر میکنم و در این مجال، نکاتی را در خصوص شخصیّت و مکانت والای ایشان متذکر میگردم:
اول: عمر نسبتاً کوتاه ولی مشحون از برکات حضرت آیةالله صادقی«رضواناللهعلیه» یکسره در ساحت «علم و عمل» مصروف گردید و بدین سبب خداوند سبحان به این شخصیّت عالیقدر، توفیقات بزرگی، هم در تدریس و گرما بخشیدن به حوزه علمیه، و هم در تربیت شاگردان مبرز، و هم در تألیف آثار علمی و تحقیقی مفید و متعدد و هم در هدایت و ارشاد و دستگیری از اهل ایمان عنایت فرمود که همه این ابعاد مصداق روشن «ذلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتیهِ مَنْ یَشاءُ وَ اللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظیم» است.
دوم: وزانت علمی و مکانت تقوایی این عالم عامل -که مقبولیّت عامّه ایشان را در پیداشت- تا به حدی بود که پس از ارتحال حضرات آیات خادمی و مهدوی هرستانی«قدسسرهما»، عملاً زعامت حوزه علمیه کهن اصفهان، متوجه این فقیه متقی گردیده و از این جهت ایشان یکی از ارکان و استوانههای بزرگ روحانیّت و حوزه علمیه اصفهان«صانها الله عنالحدثان» بودند.
و چرا چنین نباشد که: «یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ الَّذینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجاتٍ وَ اللَّهُ بِما تَعْمَلُونَ خَبیر».
سوم: حضور عالمانه و اخلاقی این عالم وارسته در اجتماع و اهتمام والای ایشان در ارتباط با مردم و رسیدگی به امور آنان از هدایت و ارشاد دینی گرفته تا دستگیری مستضعفان و مستمندان و نیز احداث و تأسیس مساجد در نقاط محروم و نظایر این اقدمات هدایتگرانه مردمی و اجتماعی، ایشان را درمیان اهل ایمان نیز محبوب و مقبول ساخته بود؛ و از این حیث نیز مصداق آیۀ شریفه «الَّذینَ یُبَلِّغُونَ رِسالاتِ اللَّهِ وَ یَخْشَوْنَهُ وَ لا یَخْشَوْنَ أَحَداً إِلاَّ اللَّهَ وَ کَفى بِاللَّهِ حَسیبا» بودند.
چهارم: همراهی ایشان با نهضت شکوهمند امام راحل عظیمالشأن «قدسسرهالشریف» نیز یکی دیگر از نقاط روشن زندگی این عالم جلیلالقدر است: «فَضَّلَ اللَّهُ الْمُجاهِدینَ عَلَى الْقاعِدینَ أَجْراً عَظیما».
پنجم: سالهای پایانی عمر شریف این عالم صالح صابر با رنج و مرارت بیماری گذشت و ایشان با روحیه والای صبر و شکر، آن را پشت سر مینهادند: «وَ إِنْ تَصْبِرُوا وَ تَتَّقُوا فَإِنَّ ذلِکَ مِنْ عَزْمِ الْأُمُور».
ششم و نکته پایانی آن است که: شخصیّت و منش و سیره این عالم پارسا، نیاز جدی امروز حوزههای علمیّه و عموم فضلا و روحانیون خصوصاً نسل جوان حوزوی است.
زندگی فضیلتآمیز این فقیه اخلاقی، آمیزهای از اهتمام بیوقفه علمی در کنار مجاهدت با نفس و التزام به تقوا و پارسایی و سپس تلاش فراوان برای تربیت طلاب و تهذیب نفوس، همراه با حضور اجتماعی و مردمی و همّت در ارشاد و هدایتگری برای اهل ایمان، و صبر و بردباری در مواجهه با مصائب و مشکلات است.
اینها فضایل و صفات برجستهای است که آراستگی بدان، حاجت قطعی و بلکه وظیفه حتمی امروز طلاب و عموم روحانیت است و برای ادای رسالتِ خطیری که بر عهدۀ آنان قرار گرفته است، تحلی و تخلق به این صفات و روحیات، لازم و ضروری است و امید است طلاب جوان راه روشن ایشان را که راه حق و فضیلت و پرهیزکاری است، بپیمایند و نوربخش و گرمابخش آینده حوزه و روحانیّت باشند. انشاءالله.
از خداوند متعال علو درجات حضرت آیتالله صادقی «اعلیاللهمقامهالشریف» را مسألت کرده و حشر ایشان با اولیای طاهرین و معصومین «صلواتاللهعلیهماجمعین» را خواستاریم. والسّلامعلیه و علیکم و رحمةالله و برکاته.
انتهای پیام/م