محمد حسن طالبیان معاون فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در خصوص اخباری که در هفتههای اخیر با محوریت تخریب بافتها و بناهای تاریخی شهرهای مختلف در صدر اخبار خبرگزاریها قرار گرفته است، به خبرنگار حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: در یزد خانهای بود که پس از ثبت ملی نباید با استفاده از ماشینهای سنگین مرمت میشد؛ البته در این خصوص سازمان میراث فرهنگی به همراه شهرداری تلاش کرد تا این اتفاق نیافتد.
وی افزود: در برخی از مواقع شهرداریها متوجه اهمیت بافتهای تاریخی نیستند و این بافتها را تخریب میکنند؛ ولی به نسبت گذشته بسیاری از شهرداریها تغییر رویکرد دادند و این امر بسیار مهم است. بنابراین ما باید راه همکاری بیش از پیش با شهرداری برای حفاظت و مرمت بناها و بافتهای تاریخی شهرها و استانها را برویم.
طالبیان ادامه داد: شهرداریهایی که تغییر رویکرد نداده اند، حتما باید متوجه شوند. همانطور که وزیر کار در مراسم افتتاحیه یازدهمین نمایشگاه گردشگری و صنایع وابسته اشاره کرد، امروز ما متوجه شدیم باید روی جاذبه گردشگری سرمایه گذاری کنیم. اگر جاذبه روستایی، شهری و تاریخی را حفظ نکنیم چیزی برای گردشگری نداریم. وقتی گردشگری به کشورمان میآید، هدفی جز دیدن جاذبههای گردشگری و تاریخی ندارد بنابراین بناها و بافتهای تاریخی ثروت پایدار است و افرادی که به حفظ بناهای تاریخی توجهی نمیکنند باید بدانند که جاذبههای تاریخی چه اهمیتی دارند.
معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اظهار داشت: به نظر من بهتر است شهردار مشهد عزل شود، زیرا زمان آنکه شهرداری تصمیم بگیرد بنای تاریخی را تخریب کند، گذشته است و مردم چنین شهرداری را نمیبخشند. در واقع شهردار فعلی مشهد با تخریب مسجد معجردار انگ نامناسبی بر روی کارش گذاشته و نباید چنین کاری می کرد. به نظر من شورای شهر مشهد هم اکنون باید شهردار را عوض کند و وی را توبیخ کند. ما نیز اقدام حقوقی و قضایی میکنیم، ولی مهم آن است که یک جریان مردمی در شورای شهر مشهد، شهردار این شهر را سریع بازخواست کند.
طالبیان در بخش دیگری از سخنانش به تشریح وضعیت فعلی گنبدهای مراغه پرداخت و گفت: در بیش از یک دهه گذشته شرکت عمران و بهسازی مراغه نقشهای را مطرح کرد و این نقشه تأیید شد، ولی این شرکت بعدها در جریان کار به تعهدات خود عمل نکرد و هم اکنون طرح آنها متوقف شده است. در اصل یک حفاری باستان شناسی باید انجام شود و برجهای دیگر نیز از زیر خاک نمایان شوند و شرکت متخلف نیز باید جریمه مکانهایی که در آنجا گودبرداری غیر استاندارد انجام شده را بدهد. در حال حاضر صورت جلسهای تدوین شده که قرار است شرکت متخلف هزینه کار گروهی را که برای حفاری میروند، بپردازد.
وی در پایان از اتمام کار تدوین پرونده هیرکانی در روزهای آینده خبر داد و گفت: این پرونده که پس از اتمام تدوین به یونسکو ارائه میشود، به ۴ استان گلستان، گیلان، سمنان و مازندران ارتباط پیدا میکند. در اصل ارائه این پرونده به یونسکو، سهم ما از ثبت جهانی میراث طبیعی است.
انتهای پیام/