به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ رضا دانشمند روانپزشک با بیان اینکه یکی از اختلالات عصب شناختی ناشی از مصرف الکل، دمانس الکلی و دیگری سندرومی به نام سکرساکوف است که علل مختلفی می تواند داشته باشد،گفت: علت به وجود آمدن این 2 پدیده، اتفاقاتی است که در ساختارهای شیمیایی مغز رخ می دهد که علت آن را می توانیم طبقه بندی کنیم؛ کمبود ویتامین ها، مواد غذایی و یا آسیب های کبدی و البته آسیب های فیزیکی جدی که می تواند زمینه ساز ابتلا به اختلالات شناختی عمده در بیماران الکلی باشد از آن جمله است.
وی ادامه داد: ماجرا این است که بخشی از این اختلالات، متاسفانه به رغم پرهیز طولانی مدت فرد از الکل هم می تواند به وجود آید و برگشت پذیر نباشد.
دانشمند تاکید کرد: زمان مشخصی برای ترک الکل وجود ندارد، حتی در بعضی از مراجع آمده است که با مصرف 2 تا سه ماهه الکل هم فرد، مستعد ابتلا به این اختلالات شناختی خواهد بود.
وی در ادامه تاکید کرد: این اختلالات و تظاهرات یک دفعه ظهور نمی کنند بلکه به تدریج با نشانه هایی شبیه نداشتن تعادل در راه رفتن ، اختلال در حرکات چشمی یا تغییرات جزئی در کارکرد حافظه، بروز می یابند، امکان تشخیص سریع با تصویر برداری و آزمایش هم امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: کسانی که مصرف طولانی مدت و مداوم الکل دارند چنانچه با اختلالاتی در حرکات و راه رفتن خود مواجه شدند و اختلالاتی در حافظه به ویژه در حرکات چشمی خود احساس کردند لازم است به پزشک مراجعه کنند و ارزیابی شوند.
دانشمند در خصوص علام دمانس الکلی گفت: طبیعتا نشانه های عصبی دیگری در بیمار مشاهده می شود. بیماران مبتلا حرکات معمول را شاید نتوانند انجام دهند و اجرا کنند یا احساس لرزش داشته باشند.
وی ادامه داد: بیماران، ممکن است اختلالاتی در گفتار و زبان پیدا کنند، به این گونه که معنای گفتار را درست بیان نکنند؛ یا اختلال حرکتی و حسی داشته باشند، به این معنا که نتوانند بعضی از محرک های حسی را به درستی تشخیص دهند و بشناسند؛ علاوه بر این، کارکردهای دیگر مغز نیز دچار مشکل می شود، برای مثال، بخش دیداری فضایی و تفکر انتزاعی و همچنین قدرت درک و استنتاج، دچار مشکل می شود تا جایی که حتی ممکن است تفکر فرد بیمار مثل یک کودک نوپا شود و از درک ساده محیط هم عاجز شود.
دانشمند در پایان اظهار کرد: احتمال بروز هم بودی های جسمی و روانی در بیماران دمانس الکلی بیشتر است، احساس ضعف در عضلات و اندام های انتهایی و گز گز بدن و واکنش های حسی جدید از نشانه های این بیماری است.
انتهای پیام/