به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آیت الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در جلسه مسئولان عالی قضایی، با تبریک میلاد حضرت زینب (س) به ذکر برخی فضائل آن حضرت پرداخت و اظهار کرد: همراهی با حضرت سید الشهدا (ع) در مسیر کربلا، مشاهده آن مصائب عظیم و روایت کردن آنها، سرپرستی بنیهاشم و یاران امام حسین(ع) در بازگشت از کربلا و آن خطابههای مهم، عمیق و تأثیرگذار در مسیر کوفه و شام حکایت از فضائل فراوان، علو روح و بزرگی شأن حضرت زینب (س) دارد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به تعبیر عرفانی «ما رأیت الا جمیلاً» که از حضرت زینب (س) نقل شده است، افزود: همین تعبیر کافی است برای آن که ببینیم چه عظمت و چه روح بلندی در پشت نگاه دخت امیر المومنین علی (ع) وجود دارد. فراموش نکنیم که این عبارت در حضور یک طاغوت بزرگ بیان شده است و به کار بردن چنین تعبیری پس از آن همه مصائب عظیم نشان دهنده انس حضرت زینب (س) با حضرت حق و درک عظمت، قدرت و زیبایی حق متعال از سوی آن حضرت است.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با تبریک روز پرستار، بر لزوم توجه به مشکلات پرستاران در کشور تأکید کرد و گفت: این افراد در سختترین شرایطی که انسانها قرار دارند به داد آنها میرسند و به دلیل آن که بیمار معمولاً کم تحمل است ناچارند صبوری پیشه کنند. چنین شرایطی موجب دشواریهای فراوان در مسیر فعالیت پرستاران میشود که برهمین اساس لازم است دولت و دستگاههای ذی ربط به کمبودها و کاستیهای این افراد توجه کنند و در جهت رفع مشکلات آنان گام بردارند.
رئیس قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دشمنی های آمریکا با نظام جمهوری اسلامی و سایر نظام های آزادیخواه جهان اظهار کرد: متأسفانه هر روز ابعاد جدیدی از دشمنی آمریکا آشکار می شود. اخیراً گزارشی منتشر شده که در آن میزان هزینه دولت آمریکا برای ایجاد آشوب در ایران مورد اشاره قرار گرفته است. البته دشمنی آمریکا و هزینه کردن آن برای ایجاد آشوب در ایران امر تازه ای نیست، اما اینکه میلیونها دلار برای اغتشاش و ناامنی در ایران از جمله در جریان حوادث اخیر هزینه کرده اند و امیدوار بودند که این هزینه به نتیجه برسد، مسئله مهم و قابل توجهی است.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه چنین اقدامی ناشی از جهل آنها و نشناختن مردم و نظام جمهوری اسلامی است، افزود: دشمن در دشمنی خود ایستادگی می کند و به اعتراف خود در پی تغییر نظام سیاسی در ایران است. این رویکرد در عمل کاملاً آشکار است و در مقام نظر هم میبینیم که همواره به دنبال تحمیل یک نظام لیبرال دموکراسی مطلوب خود در جهان هستند. دشمنان و به ویژه آمریکاییها مدام زورگویی میکنند و با ایجاد آشوب و کودتا در کشورها افراد دست نشانده خود را با ادعای آزادیخواهی حاکم میکنند. در حال حاضر مستندهای فراوانی وجود دارد که نشان میدهد چگونه با سوءاستفاده از عناوینی نظیر آزادیخواهی و صلح طلبی، انقلاب های رنگین را سازمان میدهند و به این ترتیب افراد مورد نظر خود را بر سرکار می آورند.
رئیس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: آمریکاییها تلاش دارند لیبرال دموکراسی مطلوب خود را که گاه از آن به «ارزشهای آمریکایی» تعبیر میکنند، در نقاط مختلف جهان حاکم کنند در حالی که مشخص نیست کشوری که تا 150 سال قبل برده داری می کرده و با بهره کشی از مردم مظلوم آفریقا بزرگترین ستم ها را در حق آنها روا داشته چگونه مدعی ارزشهایی خاص است و قصد دارد این ارزشها را به همه دنیا تعمیم دهد.
آیت الله آملی لاریجانی خطاب به رهبران آمریکا تأکید کرد: شما چگونه به خود حق می دهید که ارزشهای مورد ادعایتان را به دنیا تحمیل کنید و جوامع به مراتب بزرگتر از شما با دارا بودن قرنها پیشینه تمدنی و فرهنگی چرا باید زیربار ارزشهای ادعایی شما بروند؟
رئیس قوه قضاییه با تأکید بر لزوم آگاهی هرچه بیشتر کشورهای مسلمان از نحوه تحمیل عقاید و ایدئولوژی دشمنان در جوامع اسلامی، تصریح کرد: کار بزرگ جمهوری اسلامی، ایجاد بدیل برای نظام لیبرال دموکراسی بود. در واقع حضرت امام خمینی (ره) با انقلاب اسلامی فقط حکومتی را جایگزین حکومت دیگر نکرد، بلکه مهمتر از آن یک فلسفه سیاسی جدید را در مقابل فلسفه سیاسی لیبرال دموکراسی پایه گذاری کردند و دلیل دشمنی مداوم آمریکا با جمهوری اسلامی دقیقاً همین است که می داند پشت انقلاب ایران فقط یک حضور فیزیکی و اقتدار نظامی نیست، بلکه ایدئولوژی و نگاهی است که در تقابل با آنها قرار دارد و به همین جهت دائماً از جانب جمهوری اسلامی احساس خطر می کند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه کشوری مانند عربستان سعودی صرفاً تابع آمریکاست، اما جمهوری اسلامی دارای اقتدار و استقلال است، اظهار کرد: استقلال ایران در عمل و نظر و القای این اندیشه در منطقه و جهان همواره موجب هراس آمریکاست و این ترس باعث شده است که امروز هم با همه توان همان مسیر 40 سال گذشته را در دشمنی با جمهوری اسلامی دنبال کنند.
رئیس دستگاه قضا با تأکید بر لزوم شناسایی نقاط نفوذ دشمن توسط مردم، اظهار کرد: مسئولان و مردم نباید از این موضوع غفلت کنند که آمریکا از مسیرهای پنهان و آشکار قصد نفوذ دارد و برای تحقق این هدف خود از خلأ آگاهی ملت ها استفاده می کند زیرا میداند که نظام سیاسی ایران همواره با سلطه طاغوت و طاغوتیان در جنگ است و مردم ایران نیز با عزت ناشی از ایمان خود هیچ نیازی به ارزشهای آمریکایی و سلطه نظامی ندارند.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه بستن راه نفوذ از جمله عبرت هایی است که باید در حوادث مختلف مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: مردم نباید اجازه دهند که انتقادات و اعتراضاتشان با آشوبگری عدهای تغییر چهره دهد. متأسفانه در جریان حوادث اخیر برخی روزنامه های زنجیره ای و افراد این گونه القا میکردند که وقوع این حوادث در جامعه اشکالی ندارد. آیا واقعاً آشوب و تخریب و ساختار شکنی اشکالی ندارد؟
رئیس قوه قضاییه افزود: ما از ابتدا به دادستان های سراسر کشور توصیه کردیم که میان فریب خوردگان و آشوبگران تفکیک قائل شوند. بر همین اساس عده زیادی از بازداشت شدگان که فریب خورده و مرتکب اقدامات آشوبگرانه و تخریب اموال نشده بودند از رأفت اسلامی برخوردار شدند، منتها نباید مسئله به این سمت سوق داده شود که به اصل برخورد با افراد شرور، تخریبگران و مرتبطان با بیگانه، اشکال بگیرند. ما قاطعانه و در چارچوب قانون با این گروهها برخورد خواهیم کرد و اجازه نمیدهیم که برخی افراد و جریان ها هزینه آشوب ها را کم کنند، زیرا معتقدیم که پایین آمدن هزینه آشوب ها برای آشوبگران، امنیت، اقتدار و حقوق مردم را تهدید خواهد کرد.
آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت زندانها در کشور، تصریح کرد: مشکلات فراوانی بر سر راه سازمان زندانها وجود دارد که مهمترین آنها محدودیت های اعتباری و بودجه ای است و این محدودیت ها اجازه نمی دهند که سازمان زندانها خدمات مورد انتظار نظام و قانون اساسی را به طور کامل محقق سازد.
رئیس قوه قضاییه ادامه داد: امروز سازمان زندانها در مسئله تغذیه، بهداشت و فضای فیزیکی با مشکلات عدیده ای مواجه است که البته همه این موارد در نشست های گوناگون به مسئولان ذی ربط از جمله مجلس در زمان بررسی لایحه بودجه منعکس شده اما متأسفانه توجه لازم به این موضوع نمی شود.
آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در اصل وجود زندان نمی توان تردید کرد زیرا بسیاری از اشرار قابل رها سازی در جامعه نیستند، اظهار کرد: معتقدیم همه زندانیان از این قسم نیستند، لذا قضات باید با بهره مندی حداکثری از ظرفیت های قانونی به سمت تبدیل مجازات ها و استفاده از مجازاتهای جایگزین حبس بروند. اتخاذ برخی تدابیر نظیر استفاده از محدودههای معین توسط قاضی و مراقبت از طریق سامانههای الکترونیکی، از دیگر اقداماتی است که می توان در جهت کاهش جمعیت کیفری انجام داد.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اجرای آزمایشی استفاده از دستبند و یا پابند الکترونیکی برای محکومان در کشور، نتایج چنین اقدامی را مثبت ارزیابی و ابراز امیدواری کرد که مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه به کمک دادستان ها و سازمان زندانها این مسیر را پیش ببرند تا غیر از حبس افراد خطرناک، این مجازات برای سایر محکومان به حداقل برسد و از آسیب های زندان برای زندانی و خانواده اش کاسته شود.
براساس این گزارش، ادامه بحث و بررسی پیرامون اصلاح موادی از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و بحث و بررسی پیرامون لایحه اصلاح قانون مبارزه با قاچاق انسان و عبوردهندگان افراد غیرمجاز از مرز در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت.
انتهای پیام/
گران واغتشاشگران .
گران واغتشاشگران .