تقوی نژادگفت:دوره گذشته میزان خوداظهاری اشخاص حقیقی 10 هزار میلیارد و مالیات تشخیصی سازمان ها، 48 هزار میلیارد تومان بود که این ارقام 80 درصد تفاوت دارند.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تقوی نژاد رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در برنامه تیتر امشب در خصوص مسائل مختلف مالیات توضیح داد و اظهار داشت:در همه کشورها چالش هایی در این زمینه است ، در کشور ما نیز  چالش های بیرونی و درونی وجود دارد؛ علی رغم انتظار از بخش مالیات در تامین منابع مالی دولت اما هم فرهنگ مالیاتی ایجاد نشده و هم حمایت های قانونی در این خصوص نمی شود.

وی با تاکید بر اینکه  باید به درآمد های مالیاتی جایگزین اتکا به درآمد های نفتی شود گفت:الان که فصل تنظیم بودجه است باید با توجه به سیاست های تولید، خروج از رکود و ... عددی برای مالیات تعیین کنند و ما انتظار داریم از این بخش حمایت کنند تا  بتوانیم وظایف خود را درتامین منابع مالی دولت اجرایی کنیم البته این حمایت ها باید با نظر گرفتن عدالت در تعیین مالیات باشد.

حرکت به سمت بهره گیری از خوداظهاری مالیاتی با تکمیل سامانه های ارتباطی و توسعه فرهنگ راستگویی

تقوی نژاد در ادامه در خصوص اینکه آیا فرمولی مشخص برای محاسه مالیات از سوی خود افراد است یا خیر گفت: اصل اساسی در تعیین مالیات بحث تعامل با مودیان است؛ با تکمیل سامانه های ارتباطی و توسعه فرهنگ راستگویی و اعتماد به مشتریان باید به سمت خوداظهاری مالیات پیش برویم.

وی افزود:در حال حاضر طبق قانون افراد با درآمد سالانه تا سقف 18 میلیون تومان معاف از مالیات هستند با درامد 18 تا 50  میلیون ده درصد 50 تا 100 میلیون 20 درصد و 100 تا 150میلیون درآمد باید 25درصد  مالیات بپردازند و با توجه به این موضوع  مودیان می توانند میزان مالیات خود را تشخیص دهند

وی ادامه داد:در سال 96 مالیات سال 95 یک میلیون و 735 هزار واحد صنفی را  بدون احتساب مالیات و با خوداظهاری پذیرفتیم.

این مقام مسئول تصریح کرد : بیش از 80 درصد اظهارنامه مودیان پذیرفته می شود و مابقی مودیان پر ریسک را بررسی کردیم.

تقوی نژاد در ادامه گفت:باید در این زمینه با مودیان بیشتر تعامل داشته باشیم اما  مردم در خوداظهاری باید عین  واقعیت را بیان کنند.

وی افزود : سال گذشته میزان خوداظهاری اشخاص حقیقی 10 هزار میلیارد تومان  بود اما میزان مالیات تشخیصی سازمان ها، 48 هزار میلیارد تومان  که این ارقام 80 درصد تفاوت داشته اند.

وی ادامه داد:هر زمان اطلاعایت ابرازی افراد به اطلاعات موجود در سازمان ها نزدیک شود به سمت اتکا به خوداظهاری حرکت جدی داریم.

این قابلیت را داریم کاغذ را از نظام مالیاتی حذف کنیم

تقوی نژاد در خصوص میزان الکترونیکی شدن سیستم مالیاتی گفت:سیستم های الکترونیکی در این بخش راه اندازی شده اکنون بحث  ثبت نام ، ثبت مجوز و سامانه پرداخت به صورت الکترونیکی انجام می شود و این قابلیت را داریم کاغذ را از نظام مالیاتی حذف کنیم. همچنین 99 درصد اظهارنامه ها الکترونیکی انجام می شود.

وی اظهار داشت:یکی از مشکلات درسامانه نقل و انتقال مالیاتی است بنده این بحث را شخصا پیگیری کردیم در وهله اول 15 روزه جواب اداره ثبت را می دهیم و این مدت  به 3 روز هم کاهش یافته است.

پاشنه آشیل طرح جامع مالیاتی تکمیل سامانه های اطلاعاتی

رئیس سازمان مالیات در ادامه برنامه در خصوص طرح جامع مالیاتی گفت:این طرح  بزرگترین پروژه نرم افزاری نظام اقتصادی است بخشی از پروژه ها بهره برداری شده و بخشی در حال انجام است.

وی ادامه داد هدف ما اینست که با اجرای این طرح، نظام مالیاتی چابک  و کارآمد شود و   تلاش می کنیم آن را اصلاح  کنیم؛ این نرم افزار در 2 سال گذشته بومی شده اصلاحات صورت گرفته  و به کارکنان سازمان آموزش و فرهنگ سازی شده است.

این مقام مسئول تاکید کرد:پاشنه آشیل طرح جامع مالیاتی تکمیل سامانه های اطلاعاتی است.

 مالیات بر ارزش افزوده به نفع افراد جامه و بخش تولید

 تقوی نزاد در پاسخ به این سوال که چرا تولید کننده باید ارزش افزوده که هنوز سود آن را دریافت نکرده بپردازد گفت:نظام مالیاتی ارزش افزوده در 160 کشور دنیا اجرا می شود اما این بخش  در کشور مظلوم واقع شده است در واقع این مالیات بر ارزش افزوده جایگزین مالیات های دیگری بود که در گذشته  در سازمان های مختلف گرفته می شد به طور مثال برای یخچال برای بدنه، کارگر موتور، جداگانه مالیات دریافت  می شد و آبشاری بود الان مالیات جمع شده در آخر دریافت می شود و در تولید نمی ماند.

وی ادامه داد:تاکنون180 هزار میلیارد تومان  منابع از محل مالیات بر ارزش افزوده به دست آمده  که بیش از 80 هزار میلیارد تومان د راختیار شهرداری ها برای ساخت پروژه های شهری قرار گرفته و همچنین طرح سلامت نیز  از این محل تامین شده است.

 وی افزود :مالیات بر ارزش افزوده الان جرایم بالایی دارد در لایحه پیشنهادی به شدت کاهش یافته است.

پیشنهاد کاهش مالیات طلا در بودجه 97

این مقام مسئول در خصوص مالیات بر ارزش افزوده طلا گفت:مالیات بر طلا چالشی است در دنیا بحث یکسانی در مالیات طلا وجود ندارد بعضی از اصل برخی از سود مالیات می گیرند

وی ادامه داد:در لایحه بودجه 97 پیشنهاد شده که مالیات بر ارزش افزوده طلا از نرخ متوسط 9 درصدسایر بخش های کمترباشد و  3 درصددر نظر گرفته شود.

تقوی نژاد تاکید کرد :اگر به درستی قانون مالیات بر ارزش افزوده اجرا شود هیچ ضرری به تولید نمی رسد و به نفه تولیدکننده خواهد بود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار