کارشناسان دانشگاه ویل کورنل (Weill Cornell University) این نتیجهها را با آزمایش بر روی موشهای آزمایشگاهی و بررسی اثر مصرف نمک بر سلامت سلولهای مغزی آنها و ابتلا به آلزایمر به دست آوردند.
مصرف بیش از اندازه نمک افزون بر خطر ابتلا به آلزایمر باعث بروز بیماریهای قلبی عروقی، سکته مغزی، حمله قلبی، نارسایی کلیه، بالارفتن فشارخون، تجمع آب و مایعات دربدن به ویژه در پاها، چاقی و آسیب چشمی میشود و به همین دلیل باید در مصرف این چاشنی غذایی دقت کرد.
کارشناسان توصیه میکنند افراد روزانه سه الی ۴ قاشق چایخوری به طور کلی نمک در مواد غذایی خود مصرف کنند، اما پژوهشها نشان داده است اغلب نمک مصرفی در رژیم غذایی بیش از حد استاندارد است البته اجتناب صد درصد از مصرف نمک نیز خطرهای فراوان برای بدن دارد، زیرا سدیم برای حفظ الکترولیت بدن و بسیاری از واکنشهای شیمیایی مفید است، اما این چاشنی باید به اندازه مصرف شود.
مصرف بیش از اندازه نمک سبب نابود شدن نورونهای مغزی میشود و به این ترتیب فرد دچار مشکل هایی، چون نوسانهای خلقی، ضعف حافظه، کاهش قدرت شناختی، پرخاشگری، کوچک شدن حجم مغز و درنهایت ابتلا به آلزایمر میشود.
نورونهای مغزی به شدت به اکسیژن و گلوکز برای زنده ماندن و ادامه فعالیتهای خود نیاز دارند و درصورت کمبود دریافت این مواد مغذی نابود میشوند.
کارشناسان در پژوهشهای خود دریافتند در اثر ابتلای فرد به بیماری آلزایمر میزان اکسیژن دریافتی سلولهای مغزی و رگهای خونی تغذیه کننده مغزکاهش پیدا میکنند که سبب میشود مواد مغذی و اکسیژن کمتری به مغز برسد و فرد دچار عارضههای جانبی ناشی از این بیماری شود.
افرادی که از سن جوانی به مصرف خوراکی های شور از جمله چیپس، پفک، سیب زمینی سرخ کرده ، خوراکی های فرآوری شده ، سوسیس و کالباس علاقه دارند، در دوران سالمندی بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر قرار دارند.
کارشناسان به افراد به ویژه سالمندان توصیه میکنند که توجه ویژهای به رژیم غذایی کم نمک داشته باشند تا افزون برجلوگیری از بالارفتن فشارخون خود، از ابتلا به بیماری آلزایمر نیز ایمن بمانند.
نتیجه این پژوهش درنشریه دانش مغز واعصاب (Science Neuroscience) به چاپ رسیده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/