به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، غلامرضا پارسا مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایری وزارت ورزش و جوانان در سومین نشست شورای اداری ورزش سیستان و بلوچستان که با رویکرد توجه به ورزش روستاها و احیای بازیهای بومی و محلی برگزار شد اظهار داشت: از آنجایی که ۲۶ درصد از جمعیت کشور را روستاییان تشکیل میدهند این تعداد فضای ورزشی سرپوشیده مطلوب نیست.
پارسا ادامه داد: همچنین فضاهای روباز موجود در روستاهای کشور تنها برای مردان و در فصول خاصی قابل استفاده است.
وی با اشاره به اقدامات دفتر توسعه ورزش روستایی و عشایری برای تدوین و ثبت بازیهای بومی و محلی کشور بیان کرد: اطلس بازیهای بومی و محلی با معرفی ١٠ بازی بومی و محلی شاخص هر استان در حال تدوین است.
مدیرکل دفتر توسعه ورزش مناطق روستایی و عشایر ادامه داد: تاکنون ٢٠ استان کشور مستند سازی این بازیها را انجام داده اند و امیدواریم بعد از چوگان با تلاش و رایزنیهایی لازم سایر بازیهای بومی و محلی شاخص کشور نیز به ثبت ملی برسند.
وی با اشاره به فعالیتهای صورت گرفته برای رشد ورزش روستایی سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک ۵۰ خانه ورزش روستایی در این استان تجهیز شده اند و یکی از چهار جشنواره بزرگ بومی و محلی کشور به این استان واگذار شده است.
سرپرست اداره کل ورزش و جوانان سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: روستاهای این استان سرشار از استعدادهای ورزشی است.
محمودرضا امیاری افزود: ۴۰ درصد از پروژههای ورزشی سیستان و بلوچستان در روستاها ساخته شده است.
وی ادامه داد: همچنین در دهه فجر امسال ٩٠ درصد از پروژههای ورزشی استان در روستاها به بهره برداری میرسد.
به گفته رئیس هیات ورزش روستایی و بازیهای بومی و محلی سیستان و بلوچستان با توجه به تنوع فرهنگی، تا کنون ۱۳۰ بازی بومی محلی در این استان شناسایی شده به طوری که تنوع این رشتهها زمینه جذب حدود هفت هزار ورزشکار سازمان یافته را در این هیات فراهم کرده است.
محمد امیر براهویی تصریح کرد: سیستان و بلوچستان یکی از استانهای سرآمد در رشته بازیهای بومی محلی است به گونهای که پارسال موفق به کسب عنوان دوم کشوری شد.
انتهای پیام/ع