به گزارش خبرنگار حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ به رسم هر سال، آخرین روزهای دیماه، درهای جشنواره تئاتر فجر، بزرگترین رخداد تئاتری کشور به روی دوستداران این حوزه باز میشود. رویدادی فرهنگی هنری که با همکاری اداره کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، انجمن هنرهای نمایشی و موسسه بینالمللی تئاتر (ITI) به بررسی شاخصترین اتفاقات و رویدادهای سال گذشته این حوزه میپردازد و در فضایی تعاملی، گفتمانی دو سویه از آثار راه یافته با منتقدان و متخصصین این حوزه برقرار خواهد کرد.
رویکرد جشنواره تئاتر تا پیش از دوره 24 حول و حوش آثاری بود که صرفا برای جشنواره تولید میشد و پیش تر اجرا نرفته بود، اما پس از آن با تغییر نگرش در اهداف جشنواره و تاکید بر این موضوع که جشنواره محلی برای عرضه تولیدات یک ساله کشور است، بخش مرور آثار پیشین را هم به جشنواره اضافه کرد.
امسال اما جشنواره با شعار" گفتوگوی تئاتر ایران" با 89 اثر و در هفت بخش مجزا از امروز آغاز به کار و تا 9 بهمن ماه ادامه پیدا خواهد کرد.
بخشهای مختلف جشنواره تئاتر فجر امسال به شرح زیر است؛
بخش مرور تئاتر ایران با 3 بخش تولیدات اجرا شده در تالارهای نمایشی کشور، برگزیدگان جشنواره تئاتر استانی و آثار دانشجویی
بخش تئاتر ملل با هدف ایجاد فرصتی برای دیدن آثار سایر ملل و زمینه سازی برای تعاملات میان فرهنگی
بخش مهمان
بخش خارج از صحنه ( Off Stage )
بخش به علاوه فجر با همکاری مدیران تماشاخانه های خصوصی
بخش مسابقه تئاتر ایران
بخش مسابقه تئاتر بین الملل
بخش پوستر و هویت بصری و مسابقه عکس با برگزاری نمایشگاهی از آثار منتخب و کتابی از آثار برگزیده
بخش جایزه ادبیات نمایشی
بخش بین الملل
بخش اف استیج با 41 نمایش در شش حوزه خیابانی،کاربردی، بین الملل، جنبی، مرور و مهمان
بخش رزیدنسی که امسال برای اولین بار با هدف ایجاد شبکههای ارتباط فرهنگی و هنری و آشنایی بیشتر هنرمندان با دانش روز در 4 حیطه تئاتر محیطی ( با موضوع هنر شهر )، بینارشتهای ( با موضوع بحران آب )، طراحی صحنه ( با موضوع بررسی استفاده از تکنولوژیهای جدید ) و کار روی متن ( با موضوع استراتژی انتخاب تمرین برای متنهای مختلف ) برگزار می شود.
انتهای پیام/