شیوه پخت نان بلوط شهرستان ممسنی، در فهرست آثار معنوی کشور ثبت می‌شود.

 به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ محمد رضا امیری رئیس هیات مدیره انجمن میراث زاگرس اظهار کرد: برای ثبت ملی آئین کهن پخت نان بلوط اقداماتی انجام شده است و فیلم برداری از شیوه پخت نان دو هفته به طول می‌انجامد و بعد از آن به همراه مستندات مکتوب برای ثبت نهایی به میراث فرهنگی کشور ارسال می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آئین پخت نان بلوط یا «کَلگ» در ممسنی قدمتی دیرینه دارد، اظهار کرد: زنان این شهرستان سال‌ها است که با میوه این درخت نان می‌پزند.

رئیس هیات مدیره انجمن میراث زاگرس اضافه کرد: این رسم کهن قرن‌ها است که در ۴۰۰ روستای شهرستان ممسنی رواج دارد و مردم این شهرستان از اوایل زمستان اقدام به پخت نان محلی می‌کنند.

وی با بیان اینکه، گفت: در آئین سنتی پخت نان بلوط، زنان روستایی پوست بلوط را گرفته، آن را خشک می‌کنند.

رئیس هیات مدیره انجمن میراث زاگرس تصریح کرد: میوه بلوط پس از آنکه در آتش برشته و پوستش چیده شد، شیرین و قابل خوردن می‌شود.

روستانشینان ممسنی پس از خرد و آسیاب کردن بلوط، آن را با آرد گندم مخلوط کرده و نان «کلگ» می‌پزند.

شهرستان ممسنی در فاصله ۱۵۰ کیلومتری غرب شیراز قرار دارد.

انتهای پیام/ن

پخت نان بلوط ممسنی در فهرست آثار معنوی کشور ثبت می شود

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار