محمد عبدالاحد عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص اختراع سیستم کلینیکی تشخیص زود هنگام سرطان گفت: این سیستم به وسیله ردیاب الکترونیکی کارکرد تهاجم در سلولهای سرطانی در مدت زمان کمتر از 6 ساعت از روی نمونه بیمار بدون نیاز فیکی کردن و مارکرهای پاتولوژی توان تشخیص را دارد.
وی ادامه داد: این دستگاه هیچ گونه امکان خطا یا نتایج اشتباه به واسطه سلولهای غیر سرطانی موجود در نمونه بیمار(مانند سلولهای ایمنی بدن و سلولهای التهابی غیر سرطانی) مورد بررسی قرار گرفته وجود ندارد.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی برق دانشگاه تهران تصریح کرد: این سیستم تاکنون روی بیش از 200 بیمار تست شده و صحت نتایج آن مورد ارزیابی متخصصان آسیب شناسی که در تیم تحقیقاتی هستند قرار گرفته است.
عبدالاحد اظهار کرد: این پروژه در دانشکده برق دانشگاه تهران و با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، انستیتو سرطان و پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی تهران انجام شده است.
وی در خصوص مدت زمان این پروژه ادامه داد: مدت زمان تحقیقات بیش از 2 سال بوده و تحت حمایت ستاد توسعه فناوری نانو صورت گرفته است، این اولین بار است که تحقیقات منتج به محصول کلینیکی در این سطح توسط محققان ایرانی انجام شده است.
گفتنی است؛ این سیستم metaf-chip نامگذاری شده و نتایج آن در ژورنال eture-conmunications به چاپ رسیده و ثبت اختراع آمریکا شده است.
انتهای پیام/