به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوانازقم؛ایده آقای نیکنام، جویشگر علمی فارسی یعنی علم نت است که توانسته با سه هم گروهی اش آن را به عنوان یک محصول فناورانه تولید کند. هر کدام از آنها دانشجوی ارشد و یا دکتری فناوری اطلاعات از دانشگاه قم و امیرکبیر هستند که در این موتور جستجو مقالات، پایان نامه ها، نشریات، مقاله، پایان نامه و... را به صورت منسجم در اختیار پژوهشگران و دانشجویان قرار می دهند.
علم نت توانسته در میان استارتاپ های استان قم جایگاه سوم را به خودش اختصاص دهد آن هم به خاطر کارآیی آن.
آقای خوانساری یکی از اعضای این استارتاپ در این باره می گوید: در واقع این موتور جستجو سعی دارد هزینه پژوهشگران را با ارائه دانلودهای رایگان در اولین نتایج بررسی، کاهش دهد که تاکنون چنین موتور جستجویی در ایران وجود نداشته است.
حتما الان سوال شما در خصوص گوگل اسکالر است، که این موتور جستجو که وجود دارد پس چه نیاز به جویشگر علمی فارسی بود؟ آقای نیکنام مدیر این طرح در این باره می گوید: گوگل اسکالر امکان جستجوی ضعیفی را در اختیار ایرانی ها قرار می داد، اما علم نت سعی دارد تمام پایان نامه ها، مقالات، نشریات، مقاله نشریه و آثار پژوهشگران را در اختیار متقاضیان به صورت یک جا قرار دهد تا نیازی به گردش در سایت های مختلف نباشد.
آقای ابیات یکی از اعضای استارتاپ علم نت، می گوید " یکی از مزیت های علم نت این است که با این جویشگر، پژوهشگران و نویسندگان می توانند با هم ارتباط برقرار کنند و سوالات و نکات مورد نظر را در میان بگذارند و تبادل آرا کنند.
او ادامه می دهد: در حال حاضر 3 میلیون و 800 هزار مقاله، پایان نامه، نشریه و مقاله_ نشریه در این جویشگر علمی فارسی قرار دارد و هر لحظه در حال تکمیل تر شدن است.
یکی از مشکلات کشور ما، که می توان از آن به عنوان پاشنه آشیل در حوزه فناوری یاد کرد، قرار گرفتن سرویس دهنده های وب در خارج از کشور است و این مسئله یعنی اطلاعات کشور ما در دست بیگانگان قرار می گیرد، به طوری که اگر یک جستجو در اینترنت بزنید متوجه می شوید که سالانه بیش از 150 میلیارد تومان ثروت این مملکت تنها به خاطر جستجوی ما ایرانی ها از کشور خارج می شود، که برای این مسئله، مسئولان ایده ساخت مرورگری مثل گوگل را داده اند به عنوان «مرورگری بومی» که علم نت قرار است بخشی از آن باشد.
آقای نیکنام، مدیر این استارتاپ می گوید "با تولید این محصولِ فناورانه علاوه بر جلوگیری از خروج اطلاعات کشور، می توان اطلاعات جستجوی ایرانی ها را در اختیار مسئولان کشور قرار داد تا براساس این نیازها، سیاست های لازم را اتخاذ کنند."
وی می گوید: برای استفاده از این جویشگر علمی فارسی در آدرس بار گوگل بنویسیدwww.elmnet.ir.
لم نت ، رقیب سرسخت گوگل اسکالر می شودشاید برای شما جای سوال باشد که استارتاپ چیست؟ یا اصلا چه کار می کند؟!برخی آن را اینگونه تعریف می کنند: استارتاپ کسب و کاری است که قسمتی از آن مبتنی بر فناوری است. هر کسب و کار که بر پایه فناوری است، لزوما استارتاپ نیست، ولی همه استارتاپها به طرزی از وب، موبایل، اینترنت و تکنولوژی های جدید استفاده میکنند تا رشد بالایی داشته باشند و به تعداد کاربران بالایی برسند.
اما اگر تعریفی ساده ای از استارتاپ بخواهید یکی از دارندگان این استارتاپ ها آقای نیکنام است که می گوید: وقتی ایده ای باشد و یک گروه _که حداقل دو نفر هستند_ سعی کنند آن ایده را تبدیل به محصول کنند یعنی استارتاپ شکل گرفته و کار خودش را انجام داده است.
انتهای پیام/ش