به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ سیدحسن میرعماد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان در جلسه هماندیشی تغییر اقلیم و پیامدهای آن در بخش کشاورزی گفت: تغییرات اقلیم در کشور مشکلات زیادی را در بخش کشاورزی بهویژه در مزارع استان سمنان ایجاد میکند.
وی با بیان اینکه افزایش دمای هوا و کاهش بارندگی مهمترین اثرات تغییرات اقلیم در استان سمنان است، اذعان کرد: این مسئله میتواند مشکلات متعددی را برای کشاورزان در این منطقه ایجاد کند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان وقوع سیلابهای مخرب، بیابانزایی، افزایش گازهای گلخانهای را از دیگر خطرات تغییرات اقلیم کشو در بخش کشاورزی دانست و گفت: وقوع طوفانها و بادهای شدید که سبب از بین رفتن محصولات کشاورز میشود و افزایش میزان تبخیر آب در استان نیز به سبب تغییر اقلیم در کشور به وجود میآیند.
وی با تأکید بر اینکه استان سمنان در مقابل این تغییرات بسیار آسیبپذیر است، اذعان کرد: در حال حاضر تغییرات اقلیم کشور سبب وقوع خشکسالی در استان سمنان شده و باید کارشناسان بخش کشاورزی در این عرصه برنامهریزی ویژهای داشته باشند.
میرعماد با بیان اینکه طرحهای کشاورزی برای امسال باید با توجه به بحران کمآبی و خشکسالی در استان سمنان تدوین و اجرایی شود افزود: این مسئله برای کشاورزی پایدار در استان سمنان نیز چالشهای جدی را ایجاد کرده است و اثرات مخرب آن در جهان و بهویژه استان سمنان نیز قابلمشاهده است.
غلامرضا حسنی غربا مدیرکل هواشناسی استان سمنان نیز در این جلسه اظهار داشت: بالغبر 90 درصد از آبوهوای استان سمنان دارای اقلیم خشک و نیمهخشک است.
وی با اشاره به اینکه تغییرات اقلیمی در کشور اثرات مخربی را در بخش کشاورزی استان سمنان ایجاد میکند افزود: این تغییرات بهصورت تدریجی اتفاق افتاده است و اکنون نیز پیامدهای آن در بازه زمانی میانمدت و بلندمدت بهصورت مقطعی بروز و ظهور میکند.
حسنی غربا با بیان اینکه کاهش بارندگی و افزایش گازهای گلخانهای مهمترین پیامدهای ناشی از تغییرات اقلیم در استان سمنان است خاطرنشان کرد: این پیامدها در بخشهای مختلفی در حوزه کشاورزی بهصورت تدریجی نمایان میشود که باید برای عدم رکود فعالیت کشاورزان و ایجاد خسارت در این بخش اقدامات لازم انجام شود.
انتهای پیام/ ق