به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دستگاههای عکس برداری MRI سنتی به طور معمول سایز بسیار بزرگی دارند و برای استفاده بیمار باید به اتاق اسکن منتقل شوند، اما کارشناسان در حال تولید نسل جدیدی از دستگاههای عکس برداری MRI هستند که ابعادی کوچک و به اندازه لپ تاپ دارد و جراحان حتی در حین عمل جراحی میتوانند از آن برای بررسی وضعیت بیمار استفاده کنند.
نسل جدید دستگاه MRI، به نام اسکنرهای مینیاتوری (miniature scanners) شناخته میشوند و تحولی جدید در علم پزشکی محسوب میشوند و سبب کاهش خطای انسانی حین جراحی، برداشت کامل بافت سرطانی، آسیب کمتر به بافتهای سالم بدن، کاهش عارضههای جانبی عمل جراحی و نیز جلوگیری از جاماندن اتفاقی وسایل جراحی در بدن بیمارمی شوند.
ساخت نسل جدید دستگاه اسکن به وسیله دانشمندان دانشگاه یورک انگلستان انجام شده است و به این وسیله دستگاههای بزرگ MRI که تا سه تن وزن دارند ابعادی به اندازه لپ تاپ پیدا میکنند.
دستگاههای MRI، نقش موثری در شناسایی تومورهای سرطانی و سایر مشکلهای سلامتی بدن انسان دارند و بیماری میلیونها انسان در سراسر دنیا به وسیله این دستگاهها شناسایی میشود.
کارشناسان در نظر دارند در آینده از نسل جدید دستگاههای MRI برای شناسایی دقیقتر بیماری هایی چون سرطان، دیابت و زوال عقل استفاده کنند.
اسکنرهای MRI امروزی از یک آهن ربای بسیار قدرتمند تشکیل شده اند که با قطبی کردن مولکولهای بدن انسان و چرخش دستگاه میتواند جزئیاتی دقیق از بافت درونی بدن را روی مانیتور به کارشناس نشان دهد.
نتیجه این تحقیق در نشریه پیشرفت علم (Science Advances) منتشر شده است.
منبع:Dailymail
انتهای پیام/