بسیج دانشجویی پردیس‌های کشاورزی و منابع طبیعی و ابوریحان دانشگاه تهران درباره خشکسالی در خوزستان به رئیس سازمان محیط زیست هشدار دادند.

نامساعد شدن شرایط زندگی مردم با تداوم مدیریت نکردن خشکسالی در خوزستانبه گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بسیج دانشجویی پردیس های کشاورزی و منابع طبیعی و ابوریحان دانشگاه تهران پیرامون طرح انتقال آب از استان خوزستان و اوضاع زیست محیطی این استان به کلانتری ریاست سازمان محیط زیست نامه نوشتند.

متن نامه به شرح زیر است:

 جناب آقای دکتر کلانتری
 رئیس محترم سازمان حفاظت از محیط زیست

 با سلام

مدتی پیش بود که انتشار فیلم درگیری لفظی میان نمایندگان مجلس شورای اسلامی و جنابعالی در جلسه شورای اداری استان خوزستان پیرامون انتقال و مدیریت منابع آبی استان، واکنش های بسیاری را در فضای مجازی برانگیخت.

قطعا مطلع هستید، انتقال آب بین حوزه ای و استانی امری پیچیده است که نیاز به مطالعات گسترده و جمع آوری دیدگاه های تخصصی از تمام بخش ها و نهادهای سازمانی مرتبط و ذی حق در این امر را دارد. بدیهی است که در مورد اخیر باید دیدگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان خوزستان، سازمان ها و نهادهای مرتبط و صاحب نظر به عنوان نمایندگان مردم خوزستان شنیده شود و با در نظر گرفتن حقوق مردم مناطق ذی حق در این رابطه تصمیم گیری شود.

اینکه با نوشتن نامه محرمانه به رئیس جمهور در این امر، مردم و مسئولین بخشی از کشور را نامحرم دانسته اید خود نشان دهنده وجود رفتاری به غایت غلط در این حوزه تخصصی است. همان گونه هم که دریافته اید نامه هایی در این سطح از اهمیت که با زندگی و نیازهای اساسی مردم و حیات آنان گره خورده است هیچگاه مخفی باقی نمی ماند و با افشای آن متاسفانه مردم و مسئولین استانی را نسبت به حوزه مدیریت خود و دولت مستقر جمهوری اسلامی بد بین می کنید.

 سازمان محیط زیست و دستگاه های مسئول در حالی تهیه آب شرب استان های همجوار را بهانه انتقال آب بین حوزه ای عنوان می کنند که اندازه و قطر لوله های انتقال آب و حجم سالانه این میزان جابجایی در پروژه های انتقال، خود حاکی از انتقال آب برای مصارف بخش های کشاورزی و صنعتی سایر مناطق همجوار و غیرهمجوار دوردست تر خوزستان است.

خوزستان که زمانی با رودهای خروشانش در کشور شناخته می شد اکنون با مشکلات کم آبی و خشکسالی روبروست. کشاورزی بعضی از شهرستان های استان با چالش جدی روبرو شده و به حالت تعطیل و نیمه تعطیل در آمده است؛ که این خود نشان دهنده آن است که اگر نیاز به انتقال آب باشد روستاها و شهرهای همین استان در اولویت هستند.

اگر بناست آب برای بخش های صنعت و کشاورزی انتقال یابد چه زمین ها و صنایعی مستحق تر از کشاورزی و صنایع خوزستان؟! جلگه خوزستان از دیرباز مهد کشاورزی ایران بوده و سال هاست که این استان در تولید محصولات استراتیژیک مثل گندم رتبه اول در کشور را در اختیار دارد.

وجود محیط مستعد برای کشاورزی نیز موجب شد تا بزرگترین و مهم ترین طرح کشاورزی کشور که همان طرح"550 هزار هکتاری" دشت های خوزستان و ایلام باشد، در این منطقه طرح ریزی و قدم های اجرایی آن برداشته شود.

 موضوع انتقال آب خوزستان درحالی مطرح است که حضرتعالی به عنوان مسئول احیای دریاچه ی ارومیه خود از نزدیک شاهد فاجعه خشکی این دریاچه، پیش بینی ایجاد طوفان های نمکی، معضلات و مشکلات ناشی از آن در نبود مدیریت جامع منابع آب در حوزه ی آبریز دریاچه ارومیه در طی سالیان دراز بوده اید. حال چگونه حضرتعالی بر انتقال آب در حوزه ی آبریز خوزستان تاکید دارید؟! آیا سازمان محیط زیست شاهد طوفان های گرد و غبار متعدد در خوزستان و سایر استان های کشور نیست؟! گرد و غباری که در چندسال اخیر بعضاً تا یک سوم روزهای سال را در استان در برگرفته و زندگی را برای مردم سخت و دشوار کرده است.

لازم به ذکر است که با طرح انتقال آب از خوزستان و خاصتاً از سرشاخه های کارون، موجب خشکی بیشتر دشت خوزستان و تالاب های درون استان و تالاب های مرزی شده و این به معنی افزایش کانون های ایجاد گرد و غبار خواهد بود.

گرد و غباری که امروزه دیگر نه تنها استان خوزستان، بلکه دیگر استان های همجوار را درگیر کرده است و با عدم مدیریت و تاثیرگزاری بر این روند، باشد که به زودی استان های مرکزی و همچنین پایتخت کشور را نیز به صورت گسترده درگیر کند.

تداوم عدم مدیریت خشکسالی و نیز ریزگردها در استان موجب نامساعد شدن شرایط زندگی مردم شده است، به طوری که در سال های اخیر آهنگ مهاجرت منفی از خوزستان به سایر استان ها و همچنین سایر کشورها را به صورت معناداری افزایش داده است. به سازمان محیط زیست کشور به عنوان یکی از متولیان اصلی راهبرد گزینی در مقابله با خشکسالی و ایجاد طوفان های ریزگرد متذکر می شویم که با ادامه ی وضعیت نابسامان خوزستان به دلایلی که پیشتر ذکر شد باید شاهد نابسامانی ها و عدم وجود امنیت پایدار (مشابه آنچه که بعضاً در مناطق و استان های شرقی کشور مشاهده می شود) در آینده ای نه چندان دور باشیم.

حال مایه پرسش است، براستی با توجه به شرایط نامناسب زیست محیطی استان خوزستان که خاصتاً به مدیریت منابع آب باز می گردد، بر اساس کدام مطالعات علمی و زیست محیطی بدون در نظر گرفتن حق مردم ذی حق، بدین گونه تصمیم بر انتقال آب صورت گرفته شده است؟

در پایان از حضرتعالی تقاضا داریم، ضمن حضور در محفلی علمی تخصصی در هر یک از دو پردیس کشاورزی کرج و ابوریحان دانشگاه تهران ابعاد این تصمیم سازمان در انتقال آب را برای عموم اساتید، دانشجویان و کارشناسان به دور از هر گونه مصلحت اندیشی های سیاسی تشریح نمائید.

مراتب هماهنگی پس از موافقت جنابعالی در کوتاه ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

 و من الله توفیق

بسیج دانشجویی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران
 بسیج دانشجویی پردیس ابوریحان دانشگاه تهران

انتهای پیام/

متن نامه بسیج دانشجویی پردیس‌های کشاورزی به رئیس سازمان محیط زیست

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۵ ۱۹ دی ۱۳۹۶
سد کرخه ابش شور شده یه را ه علمی میتوان با حفاری چاه در اطرف سد کرخه اب شیرین برداشت کرد.
آخرین اخبار