به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، همتی رئیس کل بیمه مرکزی در برنامه گفتگوی 18:30 شبکه خبر در خصوص مسائل انواع بیمه نامه ها توضیح داد و در مورد بیمه شخص ثالث خودرو تصریح کرد:ظرف ده سال گذشته به طور متوسط افزایش نرخ دیه 20 درصد بوده و نرخ حق بیمه 15 درصد افزایش داشته است و با توجه به قانون جدید مردم در سال جدید الحاقیه بیمه نیاز نداشتند و صندوق تامین خسارت های بدنی این مبلغ را تعهد نموده است.
وی ادامه داد:طبق قانون حداکثر تخفیف بیمه شخص ثالث برای هر بیمه نامه 70 درصد تعیین شده است.
همتی افزود:قبول داریم برخی از شرکت های بیمه گر به دلیل پیچیدگی آیین نامه ها موفق عمل نمی کنند ولی در بیمه مرکزی شروع به اصلاح نقائص موجود کردیم .
رئیس بیمه مرکزی تصریح کرد:پیش بینی شده است کسانی که نمره منفی در راهنمایی رانندگی دارند به نرخ بیمه نامه آنها اضافه گردد و راهنمایی رانندگی باید تا ششم بهمن ماه سامانه را در اختیار بیمه مرکزی قرار دهند و سامانه متمرکز بیمه با سامانه راهنمایی رانندگی ارتباط پیدا می کند و بیمه نامه باید بر اساس ویژگی های هر فرد صادر شود.
همتی افزود:سالانه 16 هزار کشته به دلیل تصادفات داریم و 350 هزار مصدوم که نباید از آن به سادگی گذشت ؛ ما 10 هزار میلیارد تومان خسارت پرداخت کردیم در حالیکه درامد 25 هزار میلیارد تومانی داشته ایم و این غیر از فوتی ها است.
رئیس بیمه مرکزی گفت:وقتی دیه زیاد می شود تقلباتی صورت می پذیرد ولی پلیس و قوه قضاییه با ما همکاری نموده اند و برای جلوگیری از تقلب در صدور بیمه نامه کد یکتا را از اول مهر ماه راه اندازی کردیم که کنترل ما در این حوزه بیشتر شده است.
همتی افزود:یکی از ویژگی های قانون جدید بیمه این است که در آن خودروی متعارف و غیر متعارف را تعریف شده است بر این اساس خودرو زیر 140 میلیون تومان متعارف است و کسانی که خودروی بالای 140 میلیون تومان دارند نباید انتظار دریافت خسارت کامل داشته باشند و تنها مسئولیت 50 درصد خسارت خودروی لوکس با بیمه شخص ثالث است و مابقی را خود مالک خودروی لوکس باید تامین کند.
وی ادامه داد:مسئولیت افت قیمت خودرو در تصادف با بیمه نیست و در قانون این مورد پیش بینی نشده است و مردم می توانند پوشش های اضافی مرتبط با این موضوع را خریداری نمایند.
این مقام مسئول در خصوص بیمه تکمیلی گفت: این نوع بیمه یک بیمه مازاد برای تامین هزینه های بیمارستان است و عمده این بیمه نامه را سازمان ها خریداری می کنند و با توجه به افزایش ضریب خسارت که در بعضی سال ها بیشتر از درآمد بوده است و به عنوان مثال در دندان پزشکی ما عملا نمی توانیم کار خاصی انجام دهیم.
وی در خصوص وضعیت پرداخت های بیمه توسعه اظهار داشت:از 2 سال گذشته تا کنون 765 میلیارد تومان خسارت های مردم را پرداخت کردیم و 400 میلیارد تومان دیگر باقی مانده است و اگر همکاری قوه قضاییه ادامه یابد مشکلات این بیمه پایان می یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص حادثه نفتکش ایرانی تصریح کرد:یکی از اقدامات مهم پس از برجام ، توسعه همکاری های بیمه ای بین المللی بوده است و در خصوص نفتکش ایرانی سهم دو شرکت داخلی ما 30 درصد است و باید 10 میلیون دلار بپردازد و مابقی حدود 22 میلیون دلار را یک شرکت نروژی پرداخت می کند و نفت داخل ان که شامل میعانات گازی به ارزش 60 میلیون دلار بوده است را شرکت کره ای پرداخت می نماید.
وی در خصوص بیمه زلزله و آتش سوزی گفت:در حال حاضر تنها 11 درصد ساختمان ها در کشور بیمه آتش سوزی هستند و 7درصد منازل ما بیمه زلزله دارند و باید به سمتی حرکت کنیم تا بیمه نامه زلزله اجباری شود.
همتی بیان کرد:نرخ بیمه زلزله در مناطق مختلف کشور با توجه به موقعیت جغرافیای و قرار گرفتن بر روی گسل، تفاوت دارد .
انتهای پیام/