به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛هنر گوهرتراشی، هنر تبدیل سنگهای معدنی، به سنگهای قیمتی و زیورآلاتی زیبا است. هنری که علاوه بر این که سود زیادی به همراه دارد به دلیل داشتن جذابیت خاص خود علاقهمندان زیادی را به خود جذب کرده است.
فاضلی کارشناس زمین شناسی استان لرستان گفت: استان لرستان در ساختارهای زمین شناسی زاگرس واقع شده است.
وی در ادامه گفت: در ساختار زمین شناسی استان لرستان ۳۰ نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد که این سنگها نقش مهمی در رونق صنعت گوهر تراشی در این منطقه داشته است.
توانمندیهای استان لرستان در زمینه سنگهای قیمتی باعث شده است که علاقهمندان زیادی در این زمینه فعالیت کنند.
آقای ورمزیار از کسانی است که به دلیل داشتن علاقه به ساخت و تبدیل سنگهای زینتی به زیورآلاتی مانند انگشتر، دستبند، گردنبند به این صنعت روی آورده است.
وی درباره چگونگی شروع کردن به ساخت و طراحی سنگهای زینتی و گوهر تراشی گفت:حدود سه است که وارد حوزه صنعت جواهرات و تراش سنگهای زینتی شروع کردم.
وی افزود: در این کارگاه ۵۰ نفر که همگی دارای مدرک لیسانس و وفق لیسانس هستند به صورت مستقیم مشغول به کار هستند و تولیدات آنها را خودمان از آنها خریداری میکنیم.
وی در ادامه گفت:ما قابلیت این را داریم که در آینده تعداد افراد تحصیل کرده مشغول به کار در این کارگاه را به ۵۰۰ نفر ارتقا دهیم.
آقای ورمزیار افزود: ما در اینجا ابتدا افراد را برای گوهر تراشی آموزش میدهیم سپس در صورت داشتن استعداد و علاقه کافی در همین کارگاه استخدام میکنیم. افراد با توجه میزان فعالیت خودشان میتوان در ماه بین ۴۰۰ هزار تومان تا ۴ میلیون تومان درآمد داشته باشند.
یکی از افرادی که در این کارگاه آموزش دیده بود گفت: حدود چهار ماه در این کارگاه آموزش گوهر تراشی را گذراندم و درحال حاضر در این کارگاه هم مشغول به کار شده ام.
یکی از افرادی که در این کارگاه کار میکرد در مورد کارش گفت: من مدرک کارشناسی ارشد زمین شناسی دارم و این کار واقعا درآمد خوبی دارد و خیلی از کارم راضی هستم.
وی افزود: علاوه بر این که درآمد خوبی برایم دارد، علاقه زیادی هم به سنگها و زیورآلات دارم به خاطر همین از کارم لذت میبرم.
یکی دیگر از کسانی که در این حوزه فعالیت داشت در مورد سرمایه اولیه خود برای شروع به کار گفت: کار خود را با سرمایه اولیه ۳۰ میلیون تومان شروع کردم و تسهیلات مورد نیاز را از طریق بسیج صنعتی مهندسی به دست آوردیم.
یکی دیگر از این گوهر تراشان با سرمایه اولیه ۵۰ میلیون تومان شروع به کار کرده بود.
از وی در مورد سرمایه کنونی اش در این صنعت پرسیدم گفت: سرمایه کنونی مابیش از ۲ و نیم میلیارد تومان است.
درآمد مناسب و جذابیتهای هنر گوهر تراشی موجب شده است که هم اکنون بیش از ۲۰۰ نفر در کارگاه های گوهر تراشی استان لرستان مشغول به کار شوند.
اما این گوهرتراشان که برای رونق صنعت استان لرستان و همچنین رونق اقتصاد کشور گامی اساسی برداشته اند، برای ادامه کار خود از مسئولین هم درخواستهایی دارند.
این گوهرتراشان از مسئولین درخواست دارند در ابتدای کارشان تسهیلات بانکی ارزان قیمت در اختیارشان قرار بگیرد تا بتوانند کارشان را کم کم توسعه دهند.
آقای ورمزیار گفت: ما اگر جا و مکان مناسب برایمان فراهم شود در پیشرفت کارمان خیلی ماثر خواهد بود و برای محقق شدن این مورد از مسئولان انتظار حمایت داریم. اگر ما حمایت بشویم مطمئن باشید میتوانیم بخش بزرگی از بیکاری جوانانمان را برطرف کنیم.
صفی خانی، مدیر صنعت، معدن و تجارت استان لرستان در این باره گفت: از مهمترین برنامههای که توسط شهرکهای صنعتی انجام شد تشکیل کنسرسیوم گوهر تراشی در استان لرستان بود.
وی افزود: این افراد به واسطه این کنسرسیوم میتوانند مورد حمایت شهرکها قرار بگیرند. برخی از افراد متخصص در این امر را که در حال فعالیت هستند در برنامه عملیاتی شان در ارتباط با گسترش فعالیتشان مجوزهایی را اخذ کرده ایم تا برنامههای حمایتی خودمان را در ستاد تسهیل و رفع موانع تولید مصوب کرده ایم تا بتوانیم از این سرمایه گذاران حمایت لازم را داشته باشیم.
با توجه به توانمندیهای استان لرستان در زمینه سنگهای قیمتی با حمایت از این صنعت پر سود گوهر تراشی میتوان به اشتغال زایی و توسعه استان لرستان کمک کرد.
گزارش از سعیده دریکوند
انتهای پیام/د
خام فروشی سنگ کوه هنر نیست
برداشت سنگ کوهها سبب تغییر اکوسیستم میشود
انفجار کوه ، گسل ها را تحریک می کند
و در نتیجه بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و ...