به گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره دلایل آلودگی هوای تهران و سایر کلان شهرها، گفت: بیشترین دلایل آلودگی هوا در ایام سرد سال و زمان وقوع وارونگی هوا مربوط به تردد کامیونها و اتوبوسهای فرسوده است.
وی افزود: در تهران و کلان شهرها 67 درصد از آلودگی فصل سرد سال مربوط به این خودروها بوده و تنها سه درصد از این آلودگی توسط خودروهای سواری ایجاد میشود. موتورسیکلتها 10 درصد میزان آلودگی هوا و 20 درصد باقیمانده نیز به دلیل سایر عوامل آلودهکننده هوا است.
کلانتری با اشاره به اجرای طرح جلوگیری از تردد کامیونهای فرسوده در جادههای بین شهری از سوی وزارت راه، اظهار کرد: با اجرای صحیح این طرح، تمام کامیونهای فرسوده که از جادهها خارج شدند وارد شهرها شدند و با توجه به اینکه استانداردهای سوخت کشور پایینتر از استانداردهای بینالمللی است و از سمت دیگر نیز این خودروهای فرسوده وارد شهرها شدهاند و در شب مجوز تردد دارند، هنگام آغاز روز با آلودگی هوا مواجه هستیم.
وی ادامه داد: حدود 3400 دستگاه اتوبوس متعلق به شرکت واحد شهرداری در تهران تردد میکنند،شهرداری میگوید که منابع لازم برای جایگزینی این تعداد اتوبوس را ندارد و با خارج کردن این میزان خودرو نیز در تردد مردم در خیابانها مشکلاتی به وجود میآید.
کلانتری خاطرنشان کرد: بر اساس هماهنگیهایی که با استانداران انجام شده، قرار است از این به بعد استانداران به محض اعلام شرایط هوای ساکن از سوی هواشناسی از تردد کامیونها در سطح شهر جلوگیری کنند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با بیان اینکه اجرای طرح زوج و فرد تردد خودروها برای کاهش ترافیک است و ارتباطی به آلودگی ندارد، تصریح کرد: آلودگی هوای سرد با هوای گرم دلایل متفاوتی دارد؛ زمانی که هوا سرد است عمده آلودگی به ذرات زیر 2.5 میکرون که از سوختن گازوئیل به وجود میآید مربوط است اما در هوای گرم گازوئیل نقش کمتری در ایجاد آلودگی هوا دارد.
وی افزود: خودروهای سواری در فصول بهار و تابستان اثرات بیشتری در آلودگی هوا دارند، اگر بتوانیم با اعمال طرحی طی 15 روز پایانی آذر و دی ماه جلوی تردد کامیونهای فرسوده در تهران و کلانشهرها را بگیریم و در کنار این اقدام نیز دولت تصمیمات فوری درباره اتوبوسهای فرسوده شهری بگیرد، قطعا در سالهای آینده با شرایط بهتری در فصول سرد مواجه خواهیم بود.
کلانتری خاطر نشان کرد: در کمیسیون زیربنایی دولت پیشنهاد کردهایم که مدارس در نیمه شمالی کشور و مناطق سردسیر از جمله تهران یک ماه زودتر آغاز شود و از 15 آذر تا 15 دی مدارس این مناطق تعطیل شوند تا دانشآموزان با هوای آلوده مواجه نشوند.
انتهای پیام/
نمیگه مناطقی مثل سیستان،خوزستان وخیلی جاهای دیگه اونارو چیکارمیخاد بکنه بیشتر تصمیماتشون مختص تهران بقیه ی ایران حساب نمیشه
خدا حفظت کنه دکتر جان فرد لایقی هستی.
فکرنمیکنه پدر ومادها بایدبچه ها روچکارکنن وقتی یهو تعطیل میشن
1- درصد خیلی زیادی از دانش آموزان بویژه در مناطق روستایی کشاورز هستند و ماه شهریور عمده کار اونهاست. با این طرح عملا نیروی کار خانواده های کشاورز رو ازشون میگیرین.
2- اول مهر تو فرهنگ و خانواده های ما جا افتاده
3- تعطیلی سه ماهه تابستان جا افتاده و تبدیلش به 2 ماه باعث میشه که خستگی دانش آموزان بین دو سال تحصیلی از بین نره
4- با اینکار حتی در مدارس مناطق سردسیر هم نیاز به سیستم سرمایشی هست
5- تعطیلات نوروز که 13 روزه هستش باعث میشه دانش آموزا وقتی به کلاسها برمیگردن عملا خیلی از مباحث رو فراموش کردن. حالا اگر این مدت بخواد بشه 1 ماه که خیلی بدتر میشه
طرح خوبیه یه ماه زودتر مدارس شروع میشن بین دو ترم هم یه ماه تعطیلن
اینجوری هم از نظر آلودگی هوا خوب هست هم بچه ها کمتر با آنفولانزاها و بیماریهای مخصوص فصل سرما مواجه میشن
البته اگه بخاطر ادغام تعطیلات عید نوروز و بازگشایی مدارس نبود عقلانی ترین کار بازگشایی مدارس در اول فروردین و تعطیلی مدارس در سه ماه زمستان بود اینجوری کلی هم در مصرف انرژی و سوخت در مدارس صرفه جویی میشد
داره میگه تابستون 1 ماه زودتر شروع میشه