پژوهش درباره اثر خواندن با صدای بلند متنها و تقویت حافظه درمجله حافظه (Memory) منتشر شده که حاصل تحقیق دانشمندان دانشگاه واترلوی کانادا برروی گروهی از داوطلبان است.
کارشناسان همچنین دریافتند تایپ متن، محاوره با دیگران و نوشتن به ویژه داستان و سرودن شعر در تقویت حافظه بسیار موثر است.
پژوهشها نشان میدهند تکرار کلمات با صدای بلند سبب ماندگاری بیشتر آن در ذهن و تقویت حافظه میشود به همین دلیل کارشناسان به افرادی که برای امتحان باید به حفظ کلمه بپردازند توصیه میکنند با صدای بلند درس بخوانند.
همچنین سالمندانهم باید متن کتاب یا روزنامه را باصدای بلند بخوانند تا عملکرد ذهنی آنها بیشتر شود و از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون بمانند.
کارشناسان با مطالعه برروی داوطلبان دریافتند آرام خواندن یا مطالعه ذهنی متنها کمترین اثرگذاری بر حافظه و به یادسپردن مفاهیم را دارد.
محققان همچنین دریافتند اثر مطالعه به شکل گروهی و شرکت درجلسههای شعر و داستان خوانی گروهی برای سلامت ذهن و تقویت حافظه بسیار مفید است و افرادی که به شکل گروهی به مطالعه شعر و داستان میپردازند حافظه قوی تری دارند همچنین جزئیات بیشتری از داستان و شعر را به یاد میسپارند.
تاکنون تنها انجام تمرینهای ذهنی، چون حل پازل یا جدول برای تقویت حافظه سالمندان معرفی شده است، اما کارشناسان اعتقاد دارند مطالعه باصدای بلند، نوشتن وگفتگو با دیگران نیز میتواند راهکارهای درمانی فوق العاده موثری برای این افراد باشد.
منبع:Medical news today
انتهای پیام/