به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قزوین؛ علی اکبر اسدالهی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه ظرفیت مجاز چرای دام در اراضی طبیعی استان قزوین ۶۰۰ هزار هکتار است افزود: چرای دام درحال حاضر ۲ برابر این میزان است.
به گفته وی، یکی از مهمترین راههای مقابله با پدیده بیابان زایی جلوگیری از چرای بیش از دام در مراتع است.
سطح اراضی بیابانی استان ۲۳۰ هزار هکتار است که بگفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری از این میزان ۹۰ هزار هکتار کانون فرسایش بحرانی بادی است.
اسدالهی گفت: انعقاد قرار داد با پیمانکار بخش خصوصی برای کاشت نهال مقاوم به خشکی در سطح ۸۰۰ هکتار از اراضی شهرستان آبیک و ۸۰۰ هکتار در شهرستان بویین زهرا ازجمله طرحهای در دست اجرا برای جلوگیری از گسترش اراضی بیابانی در استان است.
وی اضافه کرد: همچنین مدیریت هرز آب در سطح ۲۳۰ هکتار از اراضی و احداث بادشکن به میزان ۳۰ هکتاراز سوی بخش خصوص در اطراف اراضی باغی و زراعی از دیگر طرحهای در دست اجرا در این زمینه است.
۶۰ درصد وسعت استان قزوین را اراضی ملی دربرگرفته است، از این میزان ۸۵۳ هزار و ۴۸۵ هکتار مرتع است که از نظر پوشش گیاهی به سه درجه خوب، متوسط و فقیر تقسیم بندی میشود.
جنگلها با ۲۸ هزار و ۱۵۷ هکتار دیگر عرصههای طبیعی قزوین هستند که حدود یک و هشت دهم درصد از مساحت استان قزوین را تشکیل داده اند و عمدتا در الموت و طارم سفلی شهرستان قزوین قرار گرفته اند.
انتهای پیام/