به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ کریم مطهری مؤید فرمانده گردان غواصی جعفر طیار(ع) لشکر ۳۲ انصارالحسین(ع) همدان با بیان اینکه سوم و چهارم دی یادآور عملیات کربلای 4 است، عملیاتی که با مظلومیت گرهخورده و دلاورمردان بزرگی را از دست دادیم.
وی با بازخوانی این عملیات افزود: در کربلای 4 باید حرکت گسترده و بزرگی انجام میشد و همه حوادث کنترل میشد و به همین منظور از مدتها پیش، اقدامات لازم انجام شده و همه لشگرها آمادگی لازم را داشتند.
این رزمنده دوران دفاع مقدس گفت: قرار بود از روبهروی خرمشهر بهطرف عراق رفته و جزایر امالرصاص را بگیریم و رود اروند بین ما قرار داشت، بنابراین قرار شد غواصها ابتدا پیش رفته و بعد که راه باز شد، تیپ و لشگرها وارد شوند.
مطهری مؤید بیان کرد: از لشگر انصارالحسین(ع) سه گردان 153، 155 و جعفر طیار(ع) در این عملیات قرار داشتند و قرار شد لشگر 27 محمد رسولالله(ص) پس از ما حرکت کنند.
وی گفت: کربلای 4 در نوع خود عملیات سختی بود زیرا همه نیروها علاوه بر فنون نظامی باید غواصی را نیز یاد میگرفتند به همین دلیل نیروها در هوای سرد ماههای پاییزی خوزستان و در دل آب سردی که سرمنشأ آن از چهارمحال بختیاری بود، سخت تمرین میکردند.
فرمانده گردان غواصی جعفر طیار(ع) لشگر 32 انصارالحسین(ع) استان همدان در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: بچهها نهتنها کار آموزش را متوقف نمیکردند بلکه ساعت یک شب در آب تمرین میکردند تا بتوانند بهراحتی از اروند عبور کنند.
مطهری مؤید مطرح کرد: در کنار آموزش نظامی، جلسات دعا و چلهنشینی در بین رزمندگان رواج داشت و این حالت روحی و معنوی و تمرینهای سخت، افراد را آبدیده کرده و میتوانستند از هر مانعی عبور کردند.
وی گفت: شب چهارم دی، عملیات را آغاز کرده و قرار شد با گذر از آب، خود را به 50 متری خط برسانیم، حال اینکه نیروهای عراقی آمادگی داشته و از دور شروع به تیراندازی کردند و ما باید از داخل آب با آنها که در خشکی قرار داشتند، میجنگیدیم و این کار سختی بود.
مطهری مؤید تصریح کرد: کربلای 4 بهراستی عملیات سختی بود و مظلومیت شهدای آن بهویژه غواصها برکسی پوشیده نیست و در شرایط سختی قرار داشتیم که شهید شمسیپور به کمکمان آمد.
وی اعلام کرد: سردار شهید علیرضا شمسیپور که آن زمان معاون یکی از دستهها بود، وقتی دید وضعیت نامناسب است با تعدادی از نیروها به داخل کانال رخنه کرده و تعدادی از نیروها را عقب کشید، اما لشگری که قرار بود به پشتیبانی ما آمده و با عبور از جای پای ما، جزایر امالرصاص را بگیرد، نتوانست عمل کند زیرا هر قایقی وارد اروند میشد، هدف حمله دشمن قرار میگرفت.
فرمانده گردان غواصی جعفر طیار(ع) در عملیات کربلای 4 افزود: با اینوجود غواصها که مظلومترین شهدای کربلای 4 بودند بهسختی جنگیده و وظیفه خود را انجام دادند، اما چون دشمن نگذاشت نیروهای کمکی به ما بپیوندند، نتوانستند موفق شوند و عملیات با عدمالفتح روبرو شد و بسیاری از بچهها آسمانی شدند.
مطهری مؤید گفت: لشگر انصار در این عملیات بیش از 150 شهید را تقدیم انقلاب کرده و نزدیک به 100 نفر نیز زخمی شدند و از سایر لشگرها نیز شهدا و مجروحان بسیاری بر جای ماند.
وی گفت: از بین این شهدا میتوان به قدرت الله نجفیان، نادر عبادی نیا، اصغر تابعی، داریوش ساکی، محمدحسن اکبری، سعید کاظمی، سید مهدی رهسپار، امیر طلایی، رضا حقگویان، مجید پورحسینی، مسعود مرادی، مصطفی جریان و محمد عراقچی اشاره کرد.
انتهای پیام/ب