مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان گفت: در سال جاری بیش از 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،حیدرعلی گل‌محمدی عصر امروز در جلسه آموزشی توجیهی روش‌های نوین آبیاری اظهار کرد: با توجه به کاهش بارندگی‌ها اقلیم خشکسالی دامنه وسیعی از کشور را فرا گرفته است و باید ذخایر آبی با روش بهینه مصرف آب حفظ شود تا در وضعیت بحران قرار نگیریم.

وی با اشاره به این‌که راندمان آبیاری در گلپایگان بالا است و با پرت آب مواجه هستیم، افزود: یکی از سیاست‌های وزرات جهاد کشاورزی و وزارت نیرو استفاده بهینه از آب است.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان با اشاره به این‌که در سال‌های اخیر از روش نوین آبیاری از جمله بارانی و قطره‌ای استفاده شده است، گفت: به این نتیجه رسیدیم که در آبیاری باید از روش بهینه استفاده شود.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر در روستاهای شهرستان با استفاده از اعتبارات بلاعوض طرح آبیاری نوین اجرا شده است، همچنین در زمینه آبیاری اعتبارات خوبی در برنامه توسعه ششم دیده شده که نیازمند همراهی کشاورزان است.

گل‌محمدی با اشاره به این‌که با توجه به خشکسالی‌ها در روستاهای شهرستان شاهد استقبال کشاورزان در اجرای طرح آبیاری نوین هستیم، تصریح کرد: در سال‌های اخیر در 4 هزار هکتار از اراضی کشاورزی سیستم آبیاری نوین استفاده شده است.

وی اضافه کرد: در سال جاری بیش از 2 هزار و 500 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان به سیستم آبیاری نوین مجهز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان در ادامه مطرح کرد: 117 هکتار از اراضی کشاورزی منطقه فیلاخص مجهز به سیستم آبیاری نوین شده به طوری که اجرای لوله‌گذاری این طرح به اتمام رسیده است.

وی با بیان این‌که در روستای رباط ابولقاسم، قالقان، شیدآباد و ضامن‌آباد این طرح اجرا شده است، عنوان کرد: دشت گلپایگان باید به سیستم آبیاری نوین مجهز شود که در برخی اراضی دشت گلپایگان اجرای این طرح سبب کاهش پرت آب شده است.

گل‌محمدی با بیان این‌که باید برای حفظ منابع آبی، کشاورزی شهرستان به آبیاری نوین مجهز شود، اذعان کرد: گلپایگان در جذب بودجه برای طرح آبیاری نوین رتبه دوم استان را دارد، با توجه به بودجه 150 میلیارد تومانی استان در آبیاری نوین 20 میلیارد تومان برای گلپایگان باید جذب شود.

وی با اشاره به این‌که شبکه‌های گلپایگان برای نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی توضیح داده شده است، ابراز کرد: نماینده شهرستان در حال رایزنی برای گرفتن یک ردیف بودجه دائم برای شبکه‌های گلپایگان از محل اعتبارات ملی است.

مدیر جهاد کشاورزی گلپایگان در ادامه عنوان کرد: در سازمان مدیریت برنامه و بودجه ردیف 215 را عنوان کرده است تا سال آینده برای شبکه‌های شهرستان در ردیف ملی اعتباری داشته باشیم، شبکه‌های قدیمی کشور ردیف ملی نداشته و برای آن ردیف ملی تعریف شده است.

حسین فراست نیز در این جلسه اظهار کرد: روش سنتی در آبیاری کشاورزی جوابگو نیست و باید کشاورزی به سمت آبیاری نوین و تکنولوژی مدرن حرکت کند.

وی با بیان این‌که در هنگام آبیاری باید صرفه‌جوئی شود نه اینکه هر مقدار ساعت آب کشاورزی داریم در آبیاری مصرف شود، گفت: آبیاری نوین، بهینه استفاده کردن، تغیر الگوی کشت و بازار مصرف با هم هستند.

فرماندار گلپایگان با بیان این‌که اگر طرح و برنامه در کشت محصول همزمان با هم نباشد مشکل ایجاد می‌شود، ابراز کرد: باید الگوی کشت در محصولات کشاورزی اجرا شود، امکانات بسته‌بندی در کنار تولیدات محصول باید مهیا شود تا صرفه بهتری داشته باشد.

وی با بیان این‌که باید نظرات کارشناس کشاورزی مدنظر قرار گیرد و آبیاری به سمت نوین سوق داده شود، تصریح کرد: خطر نابودی طبیعت در کمین است، اگر به آبیاری نوین توجه نشود وضعیت کشاورزی رو به بحران خواهد شد.

فراست با بیان این‌که دنیا برای این که ما نتوانیم استقلال خود را حفظ کنیم تحریم‌هایی را اعمال می‌کند، تأکید کرد: با کمک به جهاد کشاورزی طرح‌های آبیاری نوین را اجرا کنید.

در ادامه حسین زاهد با اشاره به این‌که شرایط گلپایگان نسبت به دیگر شهرهای کشور از لحاظ منابع آبی در ردیف دوم و سوم قرار داشت، گفت: با نگاه به سال‌های 78-79 خواهیم پنداشت که وضعیت آب در شهرستان با توجه به کاهش بارندگی‌ها بحرانی‌تر خواهد شد.

وی افزود: در سه ماهه نخست سال زراعی گذشته 100 میلی‌متر بارندگی در شهرستان ثبت شد، اما امسال 8 میلی‌متر باران باریده است.

مسؤول امور بهره‌برداری آب گلپایگان گفت: آورده رودخانه در حد 200 لیتر، تونل حدود یک متر، حجم سد گلپایگان 10 میلیون متر مکعب و حجم سد کوچری 50 میلیون مترمکعب است.

وی با اشاره به انتقال آب از محل سرشاخه‌های دز و فلات مرکزی کشور، عنوان کرد: باید از چهار سال قبل سهم حق‌آبه شهرستان مشخص می‌شد.

 

انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.