به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ؛رضا میرزایی دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان صبح امروز در جمع خبرنگاران رسانههای جمعی کردستان گفت: قاچاق یک بحث گسترده است و ۵۳ دستگاه در این راستا با کمیسیون هماهنگی، برنامهریزی و مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان همکاری دارند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان یادآور شد: در استان کردستان ۱۲ کارگروه فعال داریم که مسوولیت کارگروه به عهده دستگاهها واگذار شده است تا اقدامات خوبی انجام دهند.
میرزایی بیان کرد: طبق قانون تعزیرات موظفند پروندههایی که حکم برائت میخورند را مشخص کنند که ۵۹۱ پرونده در این مدت تایید شدند.
وی از انعقاد تفاهمنامه همکاری با مراکز دانشگاهی خبر داد و افزود: با بهرهگیری از اساتید مجرب در راستای آگاهسازی دانشجویان اقدام خواهیم کرد و کارگاههای آموزشی در مراکز برگزار خواهیم کرد.
وی برگزاری نشستهای تخصصی با هیات علمی دانشگاهها را از دیگر موارد منعقد شده در این تفاهمنامه عنوان کرد و بیان داشت: این مهم حرکتی فرهنگی برای مبارزه با قاچاق کالا محسوب میشود.
دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان بیان کرد: ۶۳۳ مورد در واحدهای عرصهکننده گشت داشتیم که ۲۷۹ پرونده نیز در این گشتها تشکیل شد.
میرزایی بیان کرد: امسال ۱۰ میلیارد و ۳۷۰ میلیون تومان کالای قاچاق از جمله آرایشی بهداشتی را در سالجاری منهدم شد تا دوباره وارد چرخه مصرف نشود.
وی سوخت را از کالاهای یارانهای و از سرمایههای ملی خواند و گفت: سالهای قبل در این حوزه مشکل داشتیم اما برای پیشگیری از سوخت چند مصوبه داشتیم که سال ۹۰ دولت موظف شد برای خانوارهای ۲۰ کیلومتر مرز یکهزار و ۵۰۰ لیتر سوخت با قیمت شناور مرزی بدهد که این طرح را اجرا کردیم.
دبیر کمیسیون قاچاق کالا و ارز کردستان عنوان کرد: ۱۷ هزار و ۴۳۱ خانوار را در مناطق مرزی مورد شناسایی قرار دادیم و ماهانه ۲۶ میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر باید سوخت به آنها داده میشد.
میرزایی در خصوص فروش سوخت بیان کرد: ۶۰ میلیون و ۷۳۸ هزار و ۹۰۰ لیتر فروش کردیم و ۷ میلیارد و ۴۶۶ میلیون ۳۵۴ هزار تومان سود داشتیم.
وی افزود: ۱۸ هزار و ۲۸۹ خانوار مرزنشین اکنون شناسایی شدند و سودهای عایدی سوخت به حساب مرزنشینان واریز میشود و همچنین سود تعاونیها باید به حساب مرزنشینان واریز شود.
وی گمرک باشماق را از گمرکهای فعال کشور است، گفت: گالن به دستان گمرک باشماق را ساماندهی کردیم و اگر بتوانیم این گمرک را سامان دهیم تخلفات کاهش خواهد یافت.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان گفت: ۴۱۱ هزار دلار که در کف یک خودرو سانتافا جاسازی شده بود کشف و ضبط شد و علاوه بر آن ۳۷ کیلوگرم طلا طی ۹ ماه نخست امسال در استان شناسایی و کشف و ضبط شدند.
میرزایی ایجاد تعامل هماهنگی و ارتباط تنگاتنگ دستگاهها و کارگروهها برای مبارزه با قاچاق کالا را ضروری خواند و گفت: ۲۸ باند سازمان یافته مشروبات الکی در ۹ ماهه اول امسال کشف شد که ۹ درصد کشفیات در استان نسبت به سال قبل افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: در ۹ ماه امسال ۶۶۹ میلیون و ۹۱ هزار و ۹۲۰ نخ دخانیات کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل پنج درصد افزایش داشته است.
میرزایی با اشاره به دیگر اقدامات ۹ ماهه امسال خاطر نشان کرد: ۳ میلیون و ۵۹۰ هزار دارو، ۳۰ هزار و ۹۳۷ دستگاه موبایل، ۳۱۴ هزار و ۳۸۶ لیتر سوخت، ۵۰ هزار و ۹۸۶ دستگاه ماهواره، ۴۰۰ هزار و ۸۰۰ البسه، ۱۱۵ هزار و ۵۵ دستگاه لوازم صوتی، ۳۱۹۳ دستگاه لوازم خانگی، ۳۸ هزار برنج، ۸۸۹۴ کیلوگرم چای، ۴۲ هزار متر پارچه، ۳۷۵۹ راس احشام کشف شدند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اضافه کرد: ۴ هزار و ۳۶۵ فقره پرونده تشکیل که ۱۷ درصد رشد داشت و دو هزار و ۳۹۶ نفر دستگیر شدند و ۴۶ باند شناسایی و دو درصد افزایش شناسایی باند داشتیم.
میرزایی به طرح ریجستری اشاره کرد و گفت: این طرح از ۲۶ مهر آغاز شد و تاکنون توفیقات خوبی در این راستا حاصل شده است و تمامی گوشیهایی که سریال آنها ثبت نشود فعال نخواهند شد.
انتهای پیام / د م