به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مدتی است که شنیدن واژه هوای ناسالم در بین خوزستانی ها و دیگر استان ها کشور خبری عادی، تکراری و بی معنا شده باشد اما در خوزستان این واژه بسیار بی رنگ تر از سایر استان ها است چرا که قبل از این ریه های مردم خاک شش شده و اکسیژنی برای نفس کشیدن وجود ندارد.
در خصوص وضعیت هوای شهر اهواز، شهریار عسکری رئیس روابط عمومی محیط زیست خوزستان، در گفتگو باخبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،گفت: وضعیت هوا به دلیل سردی دمای فصل زمستان و نبودن وزش باد و بروز پدیده وارونگی دما ( اینورژن) ذرات کمتر از 2 و نیم میکرون در اهواز به بیش از 160 پی اس آی می رسد که این میزان نشان دهنده هوای ناسالم برای تمامی گروه های سنی است.
وی افزود: شاخص ذرات کمتر از 2 و نیم میکرون در هوا اگر کمتر از 100 پی. اس. آی باشد سالم، بین 101 تا 150 ناسالم برای گروه های حساس، 151 تا 200 ناسالم برای همه گروه های سنی و 201 پی اس آی به بالا نشان دهنده وضعیت بحرانی هواست.
همچنین شکرالله سلمان زاده، معاون بهداشت دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان خوزستان، بیان کرد: در صورتی که هوا برای گروه های حساس ناسالم باشد باید افراد مسن، کودکان، زنان باردار و افرادی که به بیماری های قلبی و عروقی دچار هستند از منزل خارج نشوند و در و پنجره ها را ببندند اما در صورتی که نیاز به خروج از منزل داشتند باید از ماسک فیلتر دار استفاده نمایند.
وی تصریح کرد: اما اگر هوا برای تمام گروه های سنی خطرناک و ناسالم باشد تعطیلی مدارس و ادرات الزامی است و ترددهای غیر ضروری و ورزش باید حذف شوند.
سلمان زاده در خصوص خوراکی های مفید برای دفع سموم ناشی از آلودگی هوا اظهار داشت: در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت می شود، همگی خنثی کننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش از پیش شود.
وی عنوان کرد: سیر، پیاز و تره فرنگی، حاوی مقدار زیادی گوگرد هستند که می توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنند همچنین نوشیدن زیاد آب به کلیه ها کمک می کند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند. همچنین خوردن سبزیجاتی که مواد آنتی اکسیدان زیادی دارند همچون چغندر و هویج به دفع سموم کمک می کند.
شاید رعایت برخی نکات باعث شود کمتر در معرض آلودگی ها و سموم قرار بگیریم اما سوال اینجاست تا کی خوزستانی های اسیر غول اقتصاد باید اسیر گرد و خاک و آلاینده ها باشند ، خاک و دود نفس بکشند و بیماری پس بدهند.
واقعا سهم خوزستانی ها از استان زر خیزشان چیست؟ کاش بجای آلودگی ها و بیماری های روحی- روانی سهم مردم از صنایع ، نفت و گاز، فولاد و موارد بسیار دیگر آسایش، آرامش و اشتغال می شد و کاش مدیران و مسئولان بیشتر برای آسایش مردم تلاش می کردند.
استانی که زمانی جلگه سرسبز خوزستان نام داشت و پر آب ترین رودها در آن جاری بود ، حق طبیعی مردمانش است که آب و هوای سالم داشته باشند.
چه بلایی بر سر مردم خوزستان، نبض تپنده اقتصاد ایران و حامی مرزها خواهد آمد خدا می داند و چه کسی باید پاسخگوی رنج و درد مردم باشد هیچ کس نمی داند!
انتهای پیام/و
گزارش از الهام وادی