به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در بحث مالیات نهادهای انقلاب برخلاف بسیاری از جو سازی ها، این نهادها مانند بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) به گفته عالی ترین مقام مالیاتی کشور از جمله بهترین مودّیان مالیاتی به شمار می روند. این در حالیست که دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی و برخی از منتقدان داخلی همواره بر این طبل کوبیده اند که این نهادها مالیات نمی دهند یا به مانند امسال و اخبار مرتبط با موعد بودجه ی امسال، مدّعی کاهش مالیات نهادها شده اند.
بنیادها و نهادهای اقتصادی و اجتماعی انقلاب اسلامی با توجه به اهمیتی که برای نقش اجتماعی خود قائل هستند و مالیات را جزء حق الناس میدانند، به صورت مرتب انواع مالیات های خود اعمّ از مالیات تکلیفی، مالیات ارزش افزوده و نیز مالیات بر عملکرد را به صورت مداوم میپردازند.
براساس صورتهای مالی حسابرسی شده ی آنها، جمع مالیات این نهادها مانند ستاد اجرایی فرمان امام(ره)، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره) ، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و سازمان اقتصادی کوثر، برای عملکرد سال مالی 1395 بالغ بر 12931 میلیارد ریال معادل هزار و دویست و نود میلیارد و سیصد و ده میلیون تومان بوده است که در سال جاری پرداخت می شود.
نکته حائز اهمیت اینکه این نهادها برای عملکرد سال 1394 نیز 10649 میلیارد ریال معادل هزار و شصت و چهار میلیارد و نهصد میلیون تومان مالیات در سال 1395 پرداخت کردهاند.
بیشتر بخوانید: سهم کارکنان دولت از بودجه 97 چقدر است؟+ جدول
باید خاطر نشان کرد؛ از آنجا که عمده مالیات نهادها در قالب اشخاص حقوقی غیردولتی (ردیف 110105 لایحه بودجه) منظور گردیده ، رقم مالیاتی ده میلیارد و هفتصد میلیون تومان (ردیف 110104) که در لایحه بودجه 97 آمده است محدود به بخش ناچیزی از مالیات های نهادها است؛ در حالی که اصل مالیات پیش بینی شده در بودجه 1397 به مراتب مبلغی بیش از 1293 میلیارد تومان، علاوه بر مبلغ 10 میلیارد و هفتصد میلیون تومان مذکور در ردیف 110104 می باشد چرا که هر ساله در موعد بودجه، رقم پیش بینی شده برای پرداخت مالیات بیش از مالیات پرداختی در سال قبل می باشد همان گونه که مالیاتی که در سال 1396 پرداخت می شود حدود 21 درصد بیشتر از مالیات پرداخت شده در سال 1395 است.
بر همین اساس، جریان سازی دروغ و نادرست رسانه های بیگانه و معدود منتقدین داخلی مبنی بر کاهش مالیات برخی نهادها ناشی از نحوه ی اطلاع رسانی و ساختار لایحه بودجه است.
در واقع مالیات پرداختی نهادها در سال 1396 بیش از 220 میلیارد تومان نسبت به سال 1395 افزایش داشته است که به معنای 120 برابر بودنِ این مبلغ نسبت به مبلغِ اعلامیِ 10 میلیاردیست که در لایحه ی بودجه ی دولت ذکر شده است.
ذکر این نکته ضروری است که مالیات پرداختیِ نهادها جدای از فعالیت های عمرانی و اجتماعی فراوانی است که نهادها در حوزه ی محرومیت زدایی و ایجاد زیرساخت های عمرانی از قبیل مدرسه، جاده، درمانگاه و یا پروژه های اشتغال زایی و توانمند سازی و ... در مناطق محروم داشته و هر سال نیز بیش از مدت های مشابه قبل در حال پیگیری و انجام است.
این در حالی است که تمامی بنیاد های عامّ المنفعه و خیریهو خدمت رسان در سراسر دنیا به میزان هزینه کرد و خدماتی که به مردم ارائه می دهند از پرداخت مالیات معاف هستند به گونه ای که بنا بر اعلام نشریه ی فوربس، در حال حاضر 400 بنیاد خیریه ی بسیار بزرگ و مشهور در سراسر دنیا مشغول فعالیت است . سازمان آکسفام مستقر در انگلیس، بنیاد بین المللی کر ، بنیاد نجات کودکان ، بنیاد خیریه ی بیل و ملیندا گیتس ، گرامین بانک و ... از جمله این موسسات و سازمان های دارای خدمات اجتماعی و فقرزدایی هستند.
اما بر خلاف رویه متداول در سراسر دنیا ، نهادهای انقلاب اسلامی علاوه بر خدمات عامّ المنفعه و خیریّه ای که انجام می دهند،تمامی مالیات های تکلیفی و ارزش افزوده و عملکرد خود را نیز به صورت دقیق و شفّاف پرداخت می کنند.
منبع:تسنیم
انتهای پیام/