به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سخنگوی شورای نگهبان اعلام کرد که مصوبه مجلس شورای اسلامی درباره عضویت غیرمسلمانان در شوراهای اسلامی شهر و روستا خلاف شرع و قانون اساسی است.
عباسعلی کدخدایی شامگاه دوشنبه طی مطلبی که در کانال فضای مجازی شخصی وی منتشر شد با اعلام این مطلب و انتشار رونوشت نظر شورای نگهبان درباره طرح دو فوریت اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، که به امضای محمدرضا علیزاده قائم مقام دبیر ورای نگهبان رسیده، آورده است: در جلسه مصوب 22 آذرماه سال 1396 مجلس شورای اسلامی و در جلسه همان روز شورای نگهبان، این موضوع بررسی شد و نظر شورا به شرح زیر اعلام شد:
1- نظر به اینکه طبق اصل 13 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اقلیت های دینی در حدود قانون در انجام مراسم دینی خود آزاد هستند و در احوال شخصیه و تعلیمات دینی بر طبق آیین خود عمل می کنند و نیز به تجویز فراز دوم اصل 64 قانون اساسی نمایندگان را برای مجلس شورای اسلامی انتخاب می نمایند، لذا با توجه به اصول مذکور و نیز با عنایت به مفاد اصول 100 و 105 و مفهوم اصل 12قانون اساسی، تبصره 1 ماده 1 مغایر قانون اساسی شناخته شد.
علاوه بر این عضویت افراد غیرمسلمان در شوراهای اسلامی و شهر روستا در مناطقی از کشور که اکثریت مردم آنها مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور هستند با توجه به اینکه تصمیمات این شوراها در خصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی به آن در شورای نگهبان لازم الاتباع خواهد بود، و با عنایت به نص فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی علیه الرحمه در تاریخ 12 مهرماه سال 1375 مذکور در صحیفه نور (جلد 6، چاپ 1371، صفحه 31) خلاف موازین شرع شناخته شد.
در ادامه این نامه که خطاب به رییس مجلس شورای اسلامی نگاشته شده است، آمده در تبصره 2 ماده 1، اعتقاد و التزام عملی داشتن به اصول دین خود از سوی اقلیت های دینی، خلاف موازین شرع شناخته شد.
همچنین ماده 4، عینا به ایرادات فوق، اشکال دارد.
انتهای پیام/
اوّلاً ادله شورای نگهبان بر رد این مصوبه منطقی و شرعی و مطابق با قرآن کریم و قاعده قرآنی نفی سبیل است. ثانیاً نباید بحث های تخصصی فقهی را با تعصب سیاسی مطرح کرد و با کشاندن آن به میان مردم آن را جناحی نمود! ثالثاً شورای نگهبان نمی تواند به خاطر پذیرش نکردن چند جناح سیاسی یا حتی تعدادی از مردم حکم خدا را زیر پا بگذارد. قرآن کریم بارها صراحت در لزوم اطاعت از خداوند دارد و این که مردم نباید نظر خود را بر حکم او مقدم کنند. مانند آیات ابتدائی سوره حجرات و آیه 36 سوره احزاب.
خداوندبه وسیله اسلام شرافت بخشیده مسلمان رابرغیرمسلمان.این کلام قران است