به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛مجید خدابخش استاندار آذربایجان شرقی،عصر امروز در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان افزود : محیط های صنعتی و کارگری از اصلی ترین و حساس ترین مناطق توسعه و اشتغال استان هستند و باید در سالم سازی آنها تلاش کنیم.
وی با بیان اینکه اعلام خبرهای نگران کننده از افزایش میزان شیوع مصرف مواد مخدر در محیط های کارگری برای حساس کردن صاحبان صنایع و مقابله با شیوع اعتیاد است گفت : باید در جلسات متعددی مدیران و کارگران کارخانه ها آموزش ببینند و در این میان می توان از الگوهای موفق استفاده کرد.برخورد با مجرم تفاوت دارد چرا که معتاد، یک مریض است و با یافتن علت مریضی از گسترش آن جلوگیری کنیم.
وی بر آموزش های هنرمندانه و پیشگیرانه با محوریت مباحث خانوادگی تاکید کرد و گفت: اعتیاد هم ریشه روانی دارد و هم اجتماعی و لازم است در گام نخست ، امنیت شغلی کارگران را حفظ و پس از درمان هم بازگشت دوباره آنها را به کارتضمین کنیم.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی هم در این جلسه گفت : از سال 91 تا 94 شیوع شناسی مصرف انواع مواد مخدر در استان ، مطالعه و در سال 95 منتشر شد.
محمدعلی نصرتی افزود : سال 90 نرخ رشد مصرف مواد مخدر در استان 1.92 درصد بود که در رتبه 21 قرار داشت و در سال 94 با اقدام موثر صورت گرفته، نرخ رشد مصرف به 1.2 درصد رسید و استان در رتبه 28 کشوری قرار گرفت.
وی با اشاره به برخی از موفقیت های شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آذربایجان شرقی افزود: در حوزه اعتیاد دانش آموزی در رتبه آخر کشور قرار داریم ضمن اینکه برخی اقدامات استان به عنوان الگو و پایلوت در کشور در حال اجرا است.
نصرتی خاطر نشان کرد : اعتیاد کارگری در استان وضع نگران کننده ای دارد به طوری که میانگین اعتیاد در محیط کارگری کشور 22 درصد است ولی این آمار در آذربایجان شرقی به 25 درصد رسیده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گفت : بر اساس پژوهش های صورت گرفته، 54 درصد معتادان شاغل هستند و قبلا این تصور وجود داشت که بیکاران بیشتر به سمت اعتیاد می روند که این پژوهش نتیجه عکس آن را نشان داد.
نصرتی ادامه داد : بیشترین شیوع مصرف مواد مخدر در رانندگان وسایل نقلیه و کمترین شیوع در بین کارکنان اداری است، در حالی که اعتیاد محیط های کارگری در آذربایجان شرقی 25 درصد است.
وی خسارت های مصرف مواد مخدر را در محیط کار یادآور شد و گفت: خسارت به تجهیزات، افزایش سرقت، کاهش 30 درصدی بهره وری و افزایش 300 درصدی هزینه درمان تنها بخشی از آسیبهای ناشی از مصرف مواد مخدر در محیط های کاری است.
نصرتی از استقبال نکردن برخی از مدیران کارخانه ها در اجرای برنامه های پیشگیرانه انتقاد کرد و گفت: اجرای طرح کاج با تشکیل کارگاه های آموزشی، تولید بسته های فرهنگی، مشاوره و درمان ، گام اول برای پیشگیری از اعتیاد شاغلان به مواد مخدر محسوب می شود که به همت جمعی و همکاری بین بخشی نیازمند است.
انتهای پیام/خ