به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بررسی نتایج 16 تیم لیگ برتری حاضر در این دوره از مسابقات مشخص کرد نتایجی در نیم فصل اول لیگ برتر هفدهم رخ داده که شاید تا پیش از آغاز رقابتها کمتر کارشناسی آن را پیش بینی می کرد.
درخشش یکی از تیم های تازه لیگ برتری شده و افت فاحش قهرمانان ادوار گذشته این رقابتها، همگی از نتایج تعجب آور دور رفت رقابتها بود که در ادامه به آن می پردازیم:
*پرسپولیس مقتدر و با ثبات
شاگردان برانکو که برای دفاع از عنوان قهرمانی فصل قبل گام به این دوره گذاشته بودند سرانجام در هفته سوم خود را به صدر رساندند ولی در رقابت با تیم خوب و تازه لیگ برتری شده پارس جنوبی جم کار سختی داشتند. این تیم با 7 هفته صدرنشینی و 7 هفته ایستادن در رده دوم در نهایت با 7 امتیاز اختلاف نسبت به تیم دوم در صدر به کار خود پایان داد و از این حیث بهترین نتیجه را بین 16 تیم لیگ برتری گرفت.
*پارس جنوبی شگفتی ساز
تیم تازه لیگ برتری شده پارس جنوبی در نیم فصل اول نشان داد جرقه نبود. این تیم با 8 هفته صدرنشینی بیشترین تعداد صدرنشینی را به خود اختصاص داد و از رده دوم هم پایین تر نرفت تا با دومی به کارش در دور رفت پایان دهد. تیمی که در هفته های پنجم و ششم خیلی ها انتظار افتش را می کشیدند نشان داد بی دلیل شگفتی ساز نبوده و جرقه نیست.
*استقلال و پیشرفت با شفر
تیم استقلال که به عنوان نایب قهرمان لیگ قبل گام به این دور از مسابقات گذاشته بود با نتایج ضعیفش علاوه بر هواداران خود، کارشناسان فوتبال را هم غافلگیر کرد! این تیم در هفته هفتم به قعر رفت ولی دوباره خود را با 9 پله صعود به رده هفتم رساند تا در نیمه بالایی جدول به استقبال دور برگشت برود.
سیاه جامگان را باید ضعیف ترین تیم در بحث نتیجه گیری در نیم فصل اول دانست. آنها با 6 هفته قعر نشینی در دور رفت و در نهایت هم پایان مسابقات نیم فصل با ایستادن در همین رده ضعیف ترین نتایج را گرفتند و حالا امیدوارند تا در دور برگشت با کادر فنی جدید اتفاقات مثبتی برای شان رخ بدهد.
*افت قهرمان ترین تیم لیگ برتری
سپاهان با ایستادن در رده دوازدهم لیگ برتر یکی از ضعیف ترین نتایج در تاریخ حضور این باشگاه در لیگ برتر را به خود اختصاص داد! این تیم با 4 هفته قرار گرفتن در رده دوازدهم جدول و 6 شکست(!)، 6 تساوی و تنها 3 برد در 15 هفته هیچ نشانی از تیمی با 5 بار قهرمانی در این مسابقات را نداشت! آنها فقط یک هفته نفس کشیدن در نیمه بالایی جدول را تجربه کردند و در باقی هفته ها در نیمه پایینی حضور داشتند!
*پرشورها کم شور شدند!
یکی دیگر از نتایج دور از انتظار را تیم تراکتورسازی رقم زد. این تیم 9 هفته در رده های نهم، دهم و یازدهم بود و حتی در هفته سوم رده شانزدهم جدول و قعرنشینی را هم تجربه کرد! اثر بسته بودن پنجره نقل و انتقالات به شدت در این تیم نمایان شده و باید دید در نیم فصل دوم اتفاق خاصی برای تراکتور رخ می دهد یا نه!
*بهترین تغییر مربی
در نیم فصل اول خیلی از تیم های لیگ برتری سرمربی شان را تغییر دادند تا به روند بد نتیجه گیری شان پایان بدهند. از این بین دو تیم گسترش فولاد تبریز و استقلال تهران به شدت از این حیث سود بردند. استقلال که در هفته هفتم با منصوریان به قعر جدول رسیده بود پس از حضور شفر تا رده هفتم هم بالا آمد و پایین تر از سیزدهم نرفت. گسترش هم با حضور فیروز کریمی از هفته نهم که شانزدهم جدول بود خود را به رده هشتم رساند. او جایگزین لوکا بوناچیچ شده است.
*تارتار و دایی با ثبات ترینها
تیم پارس جنوبی جم با 8 هفته صدرنشینی در دور رفت لیگ برتر بیشترین ثبات در این رده را به خود اختصاص داد. مهدی تارتار با تیم تازه لیگ برتری اش روند بدون افتی را طی کرد. سایپای علی دایی هم با 8 هفته حفظ رده ششمی جدول و تنها یک هفته سقوط به رده دهم (هفته اول) بهترین تیم از نظر حفظ روند نتیجه گیری بود.
*قعر نرفته ها!
در دور رفت دو تیم برخلاف پیش بینی های صورت گرفته از سوی برخی کارشناسان هرگز قعر جدول را به چشم ندیدند. سپیدرود رشت تازه لیگ برتری شده که 4 هفته در رده چهاردهم و 4 هفته در رده پانزدهم ایستاده بود هرگز به رده شانزدهم سقوط نکرد. همچنین نفت تهران با انبوهی از مشکلات مدیریتی و نداشتن مالک مشخص هرگز به رده آخر نرفت! تیمی که یک هفته در میان مربی تغییر می داد و اصلا تمرین نمی کرد! این تیم هم در رده های دوازدهم، سیزدهم و چهاردهم(هر رده 3 هفته) ایستاد ولی آخر نشد. در حالی که تیم های تراکتورسازی، استقلال(!)، استقلال خوزستان و پیکان در عین ناباوری این رده را تجربه کردند!
جدول کامل آماری از بررسی جایگاه های تیم ها و امتیازات شان در دور رفت را ملاحظه می کنید:
منبع: مشرق
انتهای پیام/