حسین مالکی بخشدار بیرجند در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند ؛ گفت : امروزه استفاده از صنایع دستی برای مردم تبدیل به فرهنگ شده است،
وی افزود: در بخشداری مرکزی سعی داریم صنایع دستی را به عنوان جایگزین کشاورزی برای روستاییان معرفی کنیم.
بخشدار بیرجند با بیان اینکه در حوزه حوله بافی سنتی هماهنگی بسیاری خوبی با اداره کل میراث فرهنگی استان صورت گرفته است، گفت: در کمیته برنامه ریزی شهرستان بیرجند آموزش حوله بافی به صورت رایگان برای روستاییان پیش بینی شده است.
مالکی با اشاره به اینکه در حال حاضر دوره های آموزشی زیادی در روستاها در حال انجام است، عنوان کرد: با تعاملی که شرکت تعاونی توسعه دهیاری ها با بخش مرکزی دارد افراد ممتاز شرکت کننده در دوره های آموزشی می توانند دار دستگاه حوله بافی را به صورت امانی از شرکت تعاونی دریافت کند.
وی ادامه داد: بافته های هنرمندان به صورت تضمینی توسط شرکت تعاونی توسعه دهیاری ها خریداری خواهد شد.
بخشدار بیرجند با بیان اینکه بافندگانی که حوله بافی را آموزش دیده اند می توانند دستگاه حوله بافی را به صورت امانی و رایگان دریافت کنند و تولیدات خود را به صورت تضمینی به فروش برسانند، اظهار داشت: کسانی که مهارتی در این حرفه ندارند نیز می توانند در صورت تعدد از دوره های آموزشی رایگان در روستاهای خودشان و در غیر این صورت در کلاس های آموزشی شهرستان بیرجند شرکت کنند.
مالکی با اشاره به اعطای تسهیلات مشاغل خانگی به هنرمندان، عنوان کرد: در حال حاضر پنج دستگاه حوله بافی به صورت امانی به متقاضیان روستاهای بیرجند اعطا شده که در حال کار هستند.
وی ادامه داد: همچنین پنج دستگاه حوله بافی در روستای مرک در حال راه اندازی و پنج دستگاه دیگر در حال انتقال به روستای سرچاه تازیان است.
انتهای پیام/ک