وجود 10 واحد فرآوری و ارسال بیش از 90 درصد استخراج زئولیت استان سمنان به صورت خام به استان های دیگر حکایت از کمبود واحدهای فرآوری این ماده معدنی در این استان دارد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان؛ استان سمنان با دارا بودن 570 معدن فعال، به لحاظ ذخایر معدنی، در زمره استان‌های برخوردار از مواد معدنی قرار دارد.

 استان سمنان در ذخایر معدنی همچون سنگ گچ، سنگ نمک، سولفات استرانسیوم(سلستین) و زئولیت حائز رتبه نخست کشور، در ارتباط با سولفات سدیم و زغال‌سنگ رتبه دوم و در خصوص سنگ کرمیت حائز رتبه سوم کشور است.


 

 تکمیل نشدن زنجیره تولید در استان، از چالش‌های اساسی توسعه بخش معدن و صنایع معدنی بوده که فعالان این حوزه در راه حل این مشکل، اقدامات زیادی را انجام داده‌اند اما این زنجیره تنها زمانی به موفقیت خواهد رسید که مواد معدنی را به بهترین نحو و با بهره‌وری بالا به بازارهای خارج از استان عرضه کنیم که این مهم تنها با احداث واحدهای فرآوری میسر خواهد شد.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور

در حال حاضر مواد معدنی بسیاری از معادن استان به صورت مستقیم و با ارزش افزوده اندک به بازار عرضه می‌شود؛ لذا نیکوست سرمایه‌گذاری‌ها به منظور ایجاد محصولات دارای ارزش افزوده بالاتر در حوزه فرآوری متمرکز شود.

یکی از ذخایر معدنیکه در استان سمنان به وفور موجود است سنگ زئولیت است.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور


حسین هاشمی مسئول امور معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ،گفت: به طور کلی 16 معدن فعال زئولیت در استان سمنان وجود دارد که سالانه بیش از 30 هزار تن استخراج این معادن است.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور

وی افزود: بیش از 90 درصد از ذخایر زئولیت کشور در استان سمنان قرار دارد اما با این وجود تنها 10 واحد فرآوری از این محصول در این استان فعال است و 90 درصد زئولیت استخراج شده به استان های دیگر به صورت خام ارسال می شود.

مهران رجبی مالک یک واحد معدنی زئولیت در استان سمنان گفت: تنها 10 درصد از استخراج معدن خود را در استان سمنان فرآوری کرده و 90 درصد دیگر به صورت خام به استان های دیگر فرستاده می شود.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور


کاربردهای فراوان این ماده معدنی لزوم ایجاد واحدهای فرآوری در استان سمنان را بیشتر می کند.

رضا مددی کارشناس سنگ های معدنی در استان سمنان به خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ،گفت: زئولیت در دو بخش مورد استفاده قرار می گیرد که بخش اول در حوزه خوراک دام و طیور و کشاورزی بوده و در بخش دوم این ماده معدنی در حوزه تصفیه روغن و آب و فاضلاب مورد استفاده قرار می گیرد.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور


سمیه عزیزی مسئول آزمایشگاه نانو رئولوژیک در این رابطه به خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: از بین تمام کاربردهای فراوان زئولیت تاکنون فرآوری این ماده معدنی در استان سمنان در حوزه کشاورزی و دام و طیور انجام می شود.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور


مسعود سرداری زاده مدیرعامل یک واحد فرآوری زئولیت در استان سمنان هم به خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سمنان ، گفت: اگر دولت از حضور سرمایه گذار و احداث واحدهای فرآوری حمایت کند، شاهد رونق اقتصاد و افزایش اشتغال در جامعه نیز خواهیم بود.

وی افزود: مدتی است که با آزمایش این سنگ معدنی در آزمایشگاه ها در حال معرفی کاربرد جدی زئولیت در بخش محیط زیست و تصفیه آب و فاضلاب ها هستیم.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور

سالانه 16 میلیون تن انواع سنگ های معدنی از معادن استان سمنان استخراج می شود و حضور سرمایه گذار و ایجاد واحدهای فرآوری کمک زیادی به بهبود اوضاع اقتصادی در این استان خواهد کرد.

کمبود واحدهای فرآوری در پایتخت زئولیت کشور

به نظر می رسد حمایت دولت از حضور سرمایه گذار و برقراری ارتباط صنعت و دانشگاه می تواند اصلی ترین راه حل برای بهبود اوضاع صنایع معدنی در استان سمنان محسوب شود.


انتهای پیام / د


حلقه مفقوده فرآوری در پایتخت زئولیت کشور

 

گزارش از حامد داودی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.