به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان، دکتر جواد اکبری زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زابل در این مراسم گفت: هم اینک ۲۱ هزار و ۹۱۱ سفیر سلامت در شمال سیستان و بلوچستان این دانشگاه را در تحقق اهداف یاری میکنند.
دکتر جواد اکبری زاده اظهار داشت: تاکنون ۱۴ هزار و ۱۳۳ سفیر سلامت خانوار، ۶ هزار و ۵۲۶ سفیر سلامت دانش آموزی، هزار و ۱۰۱ سفیر سلامت معلمان و ۱۵۱ سفیر سلامت دانشجویی در این منطقه تربیت شده اند.
وی پنجمین اولویت از طرح تحول نظام سلامت را خود مراقبتی ذکر کرد و گفت: خود مراقبتی بخشی از طرح تحول نظام سلامت بحساب میآید که هدف از آن پیشگیری و ارتقای سطح سلامت جامعه با استفاده از ظرفیت افراد و خانواده هاست.
وی خاطر نشان کرد: سفیر سلامت عضوی از اعضای یک خانوار و جامعه است که به صورت داوطلبانه مسئولیت انتقال مطالب آموخته شده در حوزه سلامت، را به اعضای خانواده و جامعه بر عهده دارد.
استان سیستان و بلوچستان با توجه به گستردگی و داشتن بیش از هزار و ۱۰۰ کیلومتر مرز خشکی با ۲ کشور همسایه و ۳۱۰ کیلومتر مرز دریایی در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل و شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستانهای ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
سیستان و بلوچستان با ۱۹ شهرستان و ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب میشود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است و همین مساله بعضا سبب ورود و گسترش برخی بیماریهای واگیردار میشود.
انتهای پیام/ع