دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سیاست‌های خوب در کشور وجود دارد، اما عملیانی نمی‌شود.

سیاست‌های خوب در کشور ما عملیاتی نمی‌شوندبه گزارش خبرنگار احزاب و تشکل های گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جلسه کمیته علمی نخستین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی اظهار کرد: این همایش می‌تواند به کانونی برای همفکری نخبگان کشور برای رسیدن به راه‌های برون رفت از چالش‌های مدیریتی تبدیل شود، اگر به وضعیت جامعه نگاه کنیم، می‌بینیم که یکی از حلقه‌های بسیار ضعیف که نیازمند تقویت است موضوع حکمرانی و مدیریتی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: در کشور ما حرف‌های خوب زیاد گفته می‌شود، اما با عمل فاصله دارد؛ سیاست‌های خوب نیز بسیار تنظیم می‌شود، اما کمتر اجرا می‌شود، قوانین خوبی نوشته می‌شود، اما فاصله زیادی با اجرا دارد چرا حرف‌ها و سیاست‌های خوب و قوانین خوب گفته و نوشته می‌شود، اما با نتایج عملیاتی فاصله دارد؟

صنعت خودروسازی در ایران بی کیفیت است و قدرت رقابت ندارد

رضایی بیان کرد: ۷۰ سال قبل صنعت خودروسازی در ایران به راه افتاد چرا ساخت خودرو آنقدر بی کیفیت است و قدرت رقابت ندارد. بیش از صدسال است که صنعت نفت وارد کشور ما شده است و باید امروز از بزرگترین صادرکنندگان نفت باشیم نه مواد خام آن. از نظر علمی برخی از ایرانیان ما در بسیاری از شرکت‌های بزرگ بین المللی فعالیت می‌کنند و در صنایع و فناوری‌های گوناگون بسیاری از ایرانیان در مراکز مختلف ناسا مشغول به فعالیت هستند چرا کشور ما از این نیروی عظیم در حل مشکلات خود بی بهره اند؟ مشکل کشور در کجاست؟

وی ادامه داد: مقالات زیادی می‌نویسیم که خود ما خواهان استفاده آن هستیم، اما به مجموعه عملیاتی و اجرا نمی‌رسد. تمام مسائل به مدیریت و حکمرانی باز می‌گردد، منابع بسیار زیادی از نفت و گاز و صنایع طبیعی در کشور وجود دارد، اما میزان بهره برداری و بهره وری از این منابع چرا آنقدر پایین است که محیط زیست در حال تخریب است.

از صنعت نفت می‌توان سالی صد میلیون دلار از راه صرفه جویی درآمد کسب کرد 

رضایی تاکید کرد: با یک محاسبه ساده در امر صرفه جویی در صنعت نفت می‌توان از این صنعت سالی صد میلیون دلار از راه صرفه جویی درآمد کسب کرد یعنی دو برابر فروش نفت خام! پس مشکل اصلی کجاست؟ تمام این مباحث به موضوع حکمرانی و سیاستگذاری اجرایی و نظارت باز می‌گردد.

بزرگترین دستاورد انقلاب ما مدیریت و حکمرانی است

دبیر مجمع تشخیص اذعان کرد: تلخ‌تر از همه این است که بزرگترین دستاورد انقلاب ما مدیریت و حکمرانی است، اما امروز ضعیف‌ترین بخش همین مدیریت است، امام(ره) یک روحانی برجسته از حوزه‌های علمیه بود که توانست در مقابله با سیاستمداران بزرگ، انقلاب اسلامی را مدیریت کند و از آن حمایت کرده و به پیروزی برساند.

نقش مهم رهبر انقلاب در سیاست‌های کلان و سیاستگذاری خارجی

رضایی با اشاره به نقش مهم رهبر انقلاب در سیاست‌های کلان و همچنین نقش مهم و محوری ایشان در سیاستگذاری خارجی و موضوع برجام تصریح کرد:  شاهد بودیم که با نقش محوری رهبر انقلاب مذاکرات به خوبی پیش رفت و به پیروزی رسید تا جایی که عدم اجرای برجام از سوی ترامپ باعث ارجاع ان به کنگره شد؛ آنها می‌خواستند با سیاست‌های خود برجام را مرده اعلام کنند، اما به خوبی متوجه شده اند که این موضوع به نفع آنها نیست و به ضرر آنها تمام می‌شود.

در حوزه فناوری نفت از کشور چین و مالزی عقب‌تر هستیم

وی ادامه داد: صنعت نفت صدسال پیش از این وارد کشور شده است، اما امروز ما در حوزه فناوری نفت از کشور چین و مالزی عقب‌تر هستیم، اما در موشک سازی کمتر از سی سال است که فعالیت را آغاز کرده ایم، اما امروز بسیار مدرن هستند، این موضوع به مدیریت باز می گردد. مدیریت مطلوب در حوزه سیاسی دفاعی و امنیتی بزرگترین دستاورد انقلاب اسلامی است و شاهدیم که مدیریت در موضوع امنیتی و دفاعی بسیار شفاف و عمیق است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم در این کنفرانس تمام نظرات نخبگان راجع به موضوعات مدیریت و حکمرانی به صورت علمی و به دور از حب و بغض در قالب منطقی، بحث و گفتگو شود. این پژوهشکده می‌تواند با اجماع نخبگان دستاورد خوبی را برای نظام و جامعه اسلامی داشته باشد.

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
مصطفي فدايي فرد
۱۴:۱۰ ۱۰ دی ۱۳۹۶
جناب آقاي رضايي اين پرسش‌هاي اساسي را از چه كسي پرسيده است!!!!!؟ مگر نه اين كه ايشان و هم‌قطارانشان نزديك به 40 سال است كه همه نوع مسئوليت را بر عهده داشته‌اند!!!؟ پس بهتر است خود ايشان و ساير مسئولين كشور اين پرسش‌هاي اساسي را پاسخ بدهند.
آخرین اخبار