به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ایلام؛ایوب دارابی بیان کرد: کشتار غیر مجاز دام و طیور باعث بروز عواملی چون خطر گسترش عوامل بیماریزا از طریق پراکنده شدن خون و دفع غیربهداشتی ضایعات دامی و خطر برگشت اجزای غیرخوراکی دام به چرخه مصرف انسانی، خونگیری ناقص دام و جمود نعشی ناقص و کاهش کیفیت و مدت ماندگاری گوشت و بالارفتن درصد فسادپذیری گوشت در اثر آلودگی ثانویه می شود.
وی تغذیه حیوانات ولگرد نظیر سگ و گربه از ضایعات دامی و احتمال انتقال آلودگی از طریق این حیوانات به انسان، تغذیه جوندگان موذی نظیر موش و ... از ضایعات دامی رها شده حاصل از کشتار غیرمجاز دام و طیور و در نتیجه تکمیل چرخه بیماریهای مشترک انسان و دام و تجمع مگس و حشرات و بوی تعفن در محل ذبح و کشتار دام و طیور از مخاطرات کشتار غیرمجاز دام و طیور را از دیگر مخاطرات این نوع کشتار دانست.
دارابی اظهار کرد: همچنین عرضه مرغ زنده در قالب واحدهای مرغ پرکنی بعنوان یکی از کانونهای آلودگی و بیماریهای مهم از جمله آنفلوانزا مطرح است.
وی افزود: از همین رو جهت ارتقای شاخصهای بهداشتی به شهروندان توصیه می شود جهت حفظ سلامت خود و خانواده گوشت و مرغ مورد نیاز خود را از مراکز عرضه بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی تهیه نمایند.
انتهای پیام/ د