یک فوق تخصص خون و آنکولوژی گفت: رابطه‌ای منطقی بین امواج موبایل و ابتلا به سرطان در موش‌های آزمایشگاهی مشاهده شده است.

آیا امواج موبایل باعث ابتلا به سرطان می‌شود؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهیار منصوری فوق تخصص خون و آنکولوژی، در توضیح تاثیر امواج تلفن همراه بر سلامتی افراد جامعه، با بیان اینکه نگرانی‌هایی درباره اثرات امواج تلفن همراه بر سلامت انسان با رشد بیش از حد تعداد دارندگان تلفن‌های همراه بیشتر شده‌، اظهار کرد: این نگرانی‌ها ناشی از امواج الکترومغناطیسی در مقیاس مایکرو ویو هستند که این تلفن‌ها ساطع می‌کنند. آژانس تحقیقات بین‌المللی سرطان امواج الکترو مغناطیسی موبایل را در گروه "شاید سرطان‌زا" طبقه‌بندی می‌کند.

منصوری یادآور شد: طبق گفته‌های سازمان بهداشت جهانی با فاصله گرفتن از موبایل، به سرعت قدرت امواج کاهش پیدا می‌کند و چنانچه بدن شخص استفاده کننده ۳۰ تا ۴۰ سانتی‌متر از موبایل هنگام استفاده فاصله بگیرد مانند زمان‌های فرستادن پیام‌کوتاه و استفاده از اینترنت موبایل همچنین استفاده از هندزفری به مقدار خیلی زیادی قرار گرفتن در معرض امواج الکترو مغناطیسی نسبت به هنگامی که موبایل نزدیک سر قرار دارد کاهش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: علاوه بر استفاده از هندزفری و فاصله گرفتن بدن از موبایل با کاهش زمان مکالمات و محدود کردن دقایق آن همچنین استفاده از موبایل در مناطقی که آنتن‌دهی موبایل مطلوب است و قدرت امواج کمتر می‌شود، می‌توان قرار گرفتن در معرض امواج را کاهش داد.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون با اشاره به خطرات گوشی‌ها برای سلامتی انسان گفت: مقداری از امواج رادیویی که توسط گوشی‌های تلفن همراه ساطع می‌شوند، جذب بدن انسان می‌شوند؛ به عنوان مثال امواج رادیویی که توسط گوشی‌های جی اس ام ساطع می‌شوند، می‌توانند تا ۲ وات قدرت داشته باشند. البته میزان برون‌داد امواج گوشی همراه بستگی به استانداردهای مخابراتی هر کشور دارد. میزان امواجی که بدن انسان از گوشی همراه جذب می‌کند، با مقیاس جذب خاص یا (اس ای آر) اندازه‌گیری می‌شود.

منصوری با اشاره به اینکه یکی از آثار تشعشعات مایکروویو اثرات گرمایش دیلکتریک است که در آن هر جسم عایق (مانند بافت موجود زنده) توسط حرکت مولکول‌های قطبی که در میدان الکترومغناطیسی قرار دارند، گرم می‌شود، تصریح کرد: وقتی که فردی از گوشی همراه استفاده می‌کند، بیشتر اثرات گرمایشی در اطراف سطح سر او بوجود می‌آیند و باعث می‌شود که دمای سر حدود کسری از درجه افزایش پیدا کند، این دما کمتر از گرمایی است که در اثر تابش مستقیم خورشید بوجود می‌آید. در این هنگام، جریان [انتقال خون] مغز قادر است با بیشتر کردن جریان خون در آن قسمت گرما را به جاهای دیگر منتشر کند.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون اضافه کرد: این درحالیست که قرنیه چشم تعدیل سازی دما را ندارد و آزمایش تابش ۲ الی ۳ ساعته در چشم‌های خرگوش‌ها که دمایی موضعی ۴۱ الی ۴۰ درجه سانتیگراد را تولید کرده، باعث بوجود آمدن آب مروارید در آنها شده‌ است.


بیشتر بخوانید: عوارض خطرناک و جبران ناپذیری که امواج موبایل به همراه دارد! 


منصوری بیان کرد: البته آب مرواریدهای زود هنگام به خاطر استفاده از گوشی همراه نیست، چون برون‌داد امواج گوشی‌های همراه پائین‌تر است.

وی با بیان اینکه نتیجه بزرگ‌ترین و گران‌ترین پژوهش درباره ارتباط امواج تلفن همراه با ابتلا به سرطان منتشر شده که این پژوهش ۲۵ میلیون دلاری را دولت آمریکا تامین مالی کرده است، افزود: دانشمندان دخیل در این تحقیق، به دنبال کشف رابطه قرارگیری مداوم در معرض امواج تلفن همراه و ابتلا به سرطان در حیوانات بودند. نتیجه آزمایش بدین ترتیب بود که وقتی موش‌های آزمایشگاهی نر برای تمام عمرشان در معرض تشعشع قرار می‌گرفتند، احتمال ابتلا به سرطان‌های نادر در آن‌ها افزایش می‌یافت.

این فوق تخصص آنکولوژی و خون تاکید کرد: در هر حال رابطه‌ای منطقی بین امواج موبایل و ابتلا به سرطان در موش‌ها وجود دارد. این پژوهش باعث مطرح شدن دوباره مناقشه و جنجال درباره ایمنی امواج موبایل شده است.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

ارتباط امواج موبایل و ابتلا به سرطان؛ آری یا خیر؟

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ریحانه
۱۹:۰۵ ۲۱ مرداد ۱۳۹۸
تو رو خدا اطلاع رسانی کنید تو این روزگار هیچ چیز از سلامتی بالاتر نیس
Iran (Islamic Republic of)
غلامرضا
۲۲:۵۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
سلام آیا استفاده ازهندزفری بلولوث هم سرطانزاست یابرعکس مفیدمیباشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
وای خدا
Germany
ناشناس
۲۰:۵۴ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
بیشتر از طریق رسانه صدا و سیما بطور علمی اطلاع رسانی شود
United States of America
ناشناس
۲۰:۳۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
فعلا که همه مردم از خیلی چیز ها غافلند از جمله همین موبایل اولین خطر عقیم شدن انسان هست مردم ایران هم که خوره این ابزار ها هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۹ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
گوشی موبایل خطرناک ترین وسیله مخابراتی است

حتی مودم های وای فای و هندسفری بلوتوثی در مقایلش نا چیزند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
خدا رحم کنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
خیلی باید مراقب سلامتی خودمون باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۸ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
خیلی باید مراقب سلامتی خودمون باشیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۲ ۱۹ آذر ۱۳۹۶
سرطان زاست ؟
آخرین اخبار