مقامات سازمان ملل روز جمعه در شورای امنیت با انتشار بیانیه‌ای از اوضاع انسانی و امنیتی سودان جنوبی ابراز نگرانی کردند.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از شین هوا؛ مقامات سازمان ملل روز جمعه در شورای امنیت با انتشار بیانیه‌ای از اوضاع انسانی و امنیتی سودان جنوبی ابراز نگرانی کردند.

مارک لاوکوک معاون امور بشردوستانه سازمان ملل روز جمعه در شورای امنیت از تداوم بحران انسانی در سودان جنوبی و ژان پییر لاکروآ رئیس عملیات صلحبانی سازمان ملل از اوضاع امنیتی این کشور به شدت ابراز نگرانی کردند.

نزدیک به دو میلیون نفر از مردم سودان جنوبی از بیم جان خود و به امید یافتن شرایط بهتر زندگی زادگاه خود را ترک کرده و به نقاط دیگری در داخل کشورشان رفته اند و دو میلیون نفر دیگر نیز برای حفظ جان خود به کشور‌های همسایه فرار کرده اند. این جابجایی‌ها و مهاجرت‌های ناخواسته یکی از وخیم‌ترین بحران‌های آوارگی را در سطح بین المللی در سودان جنوبی پدید آورده است.

لاوکوک در نشست شورای امنیت در حضور نمایندگان پانزده عضو این شورا تاکید کرد گر چه از ابتدای شکل گیری بحران امنیتی و انسانی در سودان جنوبی بیش از دو میلیون نفر از این کشور فرار کرده اند، بیش از هفت میلیون نفر که معادل دو سوم جمعیت سودان جنوبی است همچنان به کمک‌های بشردوستانه فوری نیازمند هستند.

وی افزود از مجموع یک میلیون و نهصد هزار نفر که در داخل سودان جنوبی آواره شده اند، بیش از دویست و ده هزار نفر در مراکز و اردوگاه‌های آوارگان تحت نظارت سازمان ملل به سر می‌برند. این مقام سازمان ملل افزود در حال حاضر یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تن از مردم سودان جنوبی به کمک‌های غذایی فوری نیاز دارند در حالی که این رقم سال گذشته در همین زمان حدود ششصد هزار نفر بود.

وی افزود مناقشه مسلحانه سودان جنوبی وارد پنجمین سال خود می‌شود. در این شرایط ما اطمینان داریم که فقط یک گفتگوی ملی فراگیر و معتبر می‌تواند مانع از تشدید بحران شود، اما برای فراهم شدن شرایط گفتگو لازم است که ابتدا درگیری‌ها و خشونت‌ها متوقف شود.

در جنگ داخلی سودان جنوبی نیرو‌های وفادار به سالوا کر رئیس جمهور و ریک ماچار معاون پیشین رئیس جمهور سودان جنوبی با یکدیگر می‌جنگند. کمیساریای عالی سازمان ملل متحد هشدار داده است ادامه درگیری‌های مسلحانه و کمبود شدید مواد غذایی ممکن است هزاران نفر دیگر را از سودان جنوبی به کشور‌های همسایه به ویژه اوگاندا فراری دهد.

سودان جنوبی که جوانترین کشور جهان است سال دو هزار و یازده به استقلال دست یافت، اما این کشور از دسامبر سال دو هزار و سیزده با یک جنگ داخلی ویرانگر روبرو شد که تا کنون ده‌ها هزار کشته و بیش از سه میلیون آواره بر جا گذاشته است.

 انتهای پیام/

بیانیه سازمان ملل درباره بحران انسانی و امنیتی سودان جنوبی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
maryam
۰۸:۳۲ ۱۸ آذر ۱۳۹۶
سازمان ملل
کاری که نمیکنه فقط بلده اظهار نگرانی کنه

اظهار نگرانی کردن که نیاز به این سازمان عریض و طویل نداره

ملعبه دست آمریکاست اظهار نگرانی میکنه بعد هرجا آمریکا خواست قطعنامه صادر میکنه آمریکا نخواست نمیکنه
آخرین اخبار