به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران در مصاحبه با راشا تودی گفت زمان آن رسیده است که عربستان سعودی به جای تولید «سازمانهای تروریستی و دیکتاتورها»، رفاه و شکوفایی را گسترش دهد.
ظریف گفت: عربستان سعودی سابقه طولانی در حمایت از گروههای تندرو دارد. آنهایی که از صدام حسین حمایت کردند، ما نیستیم. ما آنهایی نیستیم که از طالبان حمایت کردند. ما آنهایی نیستیم که از داعش و جبهه النصره پشتیبانی کردند. آنهایی که در حال تامین مالی برای تروریسم در سراسر جهان هستند، ما نیستیم.»
ظریف افزود: «من فکر میکنم همسایگان سعودی ما به زودی درخواهند یافت مارهایی که میپرورانند، تمام مارهایی که در طی ۴۰ سال گذشته پروراندند – چه صدام حسین باشد چه طالبان و داعش – همه در نهایت علیه خودشان اقدام کردهاند. اکنون زمان آن رسیده است که به جای سازمانهای تروریستی و دیکتاتورها، توسعه و موفقیت تولید کنند.»
ظریف همچنین به نقش عربستان در جنگ یمن اشاره کرد و گفت: ائتلاف به سرکردگی سعودی اساسا یمن را نابود کرده و جان غیرنظامیان را گرفته است. اکنون این یک حقیقت بینالمللی است که سعودیها حتی از به قتل رساندن کودکان و سالمندان نیز در بمبارانهای بیدلیل مناطق غیرنظامی در ۳۰ ماه گذشته در یمن خودداری نکردهاند.
وزیر خارجه کشورمان گفت: «ما از ابتدا گفتیم یمن نیازمند راه حل سیاسی و نه راه حل نظامی است. ما یمن را بمباران نمیکنیم؛ عربستان است (که این اقدام را انجام میدهد.)»
ظریف همچنین درباره دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، اظهار نظر کرد و به «ادامه دشمنی و خصومت» ترامپ علیه ایران اشاره کرد. او گفت: «متاسفانه دولت کنونی (آمریکا) از هیچ رفتاری که به صورت بینالمللی پذیرفته شده باشد درباره ایران استفاده نمیکند و آنچه که شما میبینید، واکنش ایران به این مسئله است.»
او همچنین به توافق هستهای ایران اشاره کرد. دونالد ترامپ پیش از این توافق هستهای ایران را «بدترین توافقی که تاکنون درباره آن مذاکره شده است» خوانده است و همچنین تعهد ایران به مفاد برجام را تایید نکرده است. با وجود این، ظریف گفت: در صورتی که آمریکا از این توافق خارج شود، واشنگتن به جهان نشان خواهد داد طرف قابل اعتمادی برای مذاکره نیست.
وزیر خارجه ایران گفت: «این یک توافق بینالمللی است. اگر آنها (آمریکا) تصمیم بگیرند به تعهد بینالمللی خود پایبند بمانند، به نفع آنها خواهد بود. در صورتی که توافق بینالمللی خود را نقض کنند، اول از همه به جهان نشان میدهند که قابل اعتماد نیستند و هیچ فردی نمیتواند با هیچ رئیس جمهوری در آمریکا وارد مذاکره شده و یا توافقی حاصل کند؛ زیرا ممکن است رئیس جمهور بعدی به قدرت برسد و توافق را نقض کند.»
او افزود: این پیام خوبی برای جامعه بینالملل نیست. با اینحال، اگر آنها تصمیم بگیرند این پیام را بفرستند، ایران گزینههایی در اختیار دارد و این گزینهها محدود نیستند. من فکر نمیکنم این گزینهها برای آمریکا خوشایند باشند.
انتهای پیام/
بر اساس آمار گمرک، در شهریورماه امسال، فهرست واردات عجیب و غریب کشورمان کامل شد چرا که ایتالیا، انگلستان و آلمان توانستند به ایران، شتر صادر کنند.
مرگبر امریکا