به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان وزیر خارجه عراق در نشست دیپلماتیک لندن گفت: اتباع ۱۴۰ کشور، از جمله آمریکا و انگلیس، برای داعش در عراق جنگیدند.
ابراهیم جعفری در نشست اندیشکده شورای دیپلماتیک جهانی (Global Diplomatic Forum)، با موضوع نخستین نشست دیپلماتیک لندن (London Diplomatic Summit) در دانشگاه ریجنتز (Regent's University) این شهر گفت: تروریسم، پدیدهای جهانی است که دین و ملیت ندارد و به همین علت، همراه با جانفشانی مردم، ارتش، پیشمرگههای کرد عراق، پلیس و نیروهای ضد تروریسم این کشور، بسیاری از نهادها، کشورهای دوست عراق و همسایگان به عراقیها کمک کردند تا داعش نابود شود.
وزیر خارجه عراق گفت: تروریستهایی از کشورهای آمریکا، انگلیس، شرق آسیا، حاشیه خلیج فارس و دیگر کشورها به عراق وارد شده بودند و برای داعش که سه استان بزرگ و حدود یک چهارم خاک عراق را در دست داشت، میجنگیدند. به گفته وزیر خارجه عراق؛ نبرد با داعش جنگ جهانی محسوب میشد، زیرا گویی برای نخستین بار، همه جهانیان تلاش میکردند تا یک سازمان تروریستی را نابود کنند که میتواند الگویی برای رفع دیگر مشکلات کره زمین منظور شود.
به گفته ابراهیم جعفری، اروپاییها پس از پایان جنگ جهانی دوم، سازمانهایی همچون ناتو و بازار مشترک را راه انداختند و با این که اختلافات اساسی با یکدیگر داشتند، با تمرکز بر مشترکاتی همچون نیاز به امنیت و بهبود اقتصادی، توانستند صلح را به این قاره بازگردانند و کشورهای خاورمیانه نیز باید به فکر ائتلافها و اقدامات مشترک باشند و با راه اندازی نهادهای منطقه ای، به تقویت صلح در خاورمیانه کمک کنند.
جعفری در پاسخ به پرسشی درباره حشد الشعبی گفت: در همه کشورها، از جمله انگلیس، در زمان حمله نیروهای خارجی و اشغال بخشهایی از کشور، نیروهای مردمی به مقاومت برخاسته و از کشورشان دفاع کرده اند. وی افزود: حشد الشعبی، در مبارزه با داعش کارا بود و با تصویب مجلس، نقش و ماموریت آن به عنوان بخشی از ارتش ملی عراق، مورد پذیرش جامعه عراق است.
وزیر خارجه عراق تاکید کرد به هیچ فرد یا دولت خارجی اجازه داده نخواهد شد تا درباره حشد الشعبی سخن بگوید. ابراهیم جعفری افزود: رسانههای غربی، همان گونه که درباره حملات تروریستی داعش، تلاش میکردند آن را جنگ سنی با شیعه نمایش دهند، درباره فرقه گرایی در عراق و نقش حشدالشعبی نیز گزارشهای درست منتشر نمیکنند. به گفته دکتر جعفری، داعش دشمن سنی و شیعه بود و همه قومیتها در عراق، قربانی داعش بودند و نیروی حشدالشعبی نیز فراتر از یک مذهب است و برای حاکمیت ملی در عراق میجنگد.
وزیر امور خارجه عراق در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما در این شهر گفت: در نابودی داعش، دولتهایی به عراق کمک کردند که از نظر فرهنگ، زبان، مذهب و نظام سیاسی با یکدیگر متفاوت بودند و همین موضوع، قوت دیپلماسی عراق را نشان میدهد. وی افزود: شماری از دولتهای حامی عراق در جنگ با داعش، همچون جمهوری اسلامی ایران وعربستان سعودی، با همدیگر اختلافات جدی دارند، اما عراق توانست از کمک همه آنها استفاده کند.
پیش از سخنرانی وزیر خارجه عراق؛ آلیستر برت (Alistair Burt)، معاون وزیر خارجه انگلیس در امور خاورمیانه، نظر انگلیس را درباره وضعیت سوریه و عراق بیان کرد. بررسی مهمترین چالشهای مناطق پنج گانه در جهان و تنشهای آنها و نیز راههای جدید به منظور مبارزه ساختارمند با آنها در قرن بیست و یکم از اهداف برگزاری این نشست اعلام شد.
انتهای پیام/