به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ «جشن کتاب یار» با حضور مسئولان معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران و جمعی از کتاب یاران شهر تهران، صبح امروز (سهشنبه) برگزار شد.
محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران در مراسم «جشن کتاب یار» اظهار کرد: در حال حاضر گرانترین کتاب که در کشور منتشر میشود به اندازه قیمت یک پیتزا تمام میشود و گرانی کتاب تنها بهانهای برای فرار از مطالعه است.
وی ادامه داد: کتاب و کتابخوانی از قدیم با فرهنگ ما ایرانیان عجین است و اینکه برخی افراد از پایین بودن سرانه مطالعه حرف میزنند و رسانه ها نیز به بیان آن میپردازند، درست نیست.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تصریح کرد: کشور ما خیلی بیشتر از ۶ هزار سال در حوزه تمدن قدمت دارد و برای اثبات این ادعا باید بگویم که بنده طی سالهای اخیر، نقشه ای مربوط به خلیج فارس را با همین نام، در یکی از موزههای کشور ارمنستان دیدم.
صلاحی خاطرنشان کرد: همان کشورهایی که امروز بر علیه کشور ما حرف می زنند، قدمت تاریخ و تمدنشان به 400 سال هم نمیرسد و برخی از کتاب های خطی کشور نشان می دهند که ایران 3 یا 4 برابر سایر کشورها قدمت دارد.
وی در خصوص سرانه مطالعه در کشور عنوان کرد: برخی از افراد و رسانه ها می گویند که سرانه مطالعه در ایران 30 ثانیه در طول روز است که این گفته غلط است و با یک حساب سرانگشتی میزان دقیق مطالعه در میان مردم مشخص می شود.
رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ادامه داد: از افراد زیر 5 سال و بالای 80 سال که نمی توان توقع کتاب خواندن داشت و در این میان دانشجویان، دانش آموزان، هنرمندان و اساتید دانشگاه و معلمان زمان زیادی را در هر روز به مطالعه مباحث گوناگون می پردازند، بنابراین نمی توان گفت که سرانه مطالعه در کشور پایین است.
صلاحی تصریح کرد: البته این مسئله به این مفهوم نیست که وضعیت مطالعه در کشور مطلوب است و با وجود پیشرفتی که در دنیای امروز در موضوعات مختلف حاکم است، هیچگاه در موضوع میزان مطالعه به وضعیت مطلوب نمی رسیم و فقط می توانیم بگوییم که در حال حاضر در وضعیت خوبی قرار داریم.
وی افزود: قبل از انقلاب در ایران سالانه 3 هزار نسخه کتاب منتشر می شد و این آمار در حال حاضر تا 70 هزار نسخه افزایش پیدا کرده است و در برخی کشورهای دنیا آمار انتشار کتاب به 8 میلیون نسخه در سال می رسد.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران اظهار کرد: مسئولان حوزه کتاب و کتابخوانی در افزایش سرانه مطالعه نقش موثری دارند و از آن ها تقدیر می کنم و بهتر است مسئولان حوزه فعالیت های فرهنگی به جای تخریب کارهای انجام شده در حوزه کتاب و کتابخوانی کمی ایجابی کار کنند.
صلاحی تاکید کرد: در سال گذشته به دلیل درخواست کنکوری ها برخی از گرمخانه ها را به کتابخانه تغییر کاربری دادیم و دانش آموزانی که فضای مناسبی را برای مطالعه در اختیار نداشتند از آن استفاده می کردند.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص گرمخانه هایی که به کتابخانه تغییر کاربری داده بودند، گفت: باید این مورد را اصلاح کنم و منظورم این بود که در سال گذشته بسیاری از کتابخانه ها را مجهز به وسایل گرمایشی ویژه گرم کردن غذا شدند.
رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران خاطرنشان کرد: در حال حاضر کتابدارهای رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، نسبت به سایر شاغلان شهرداری بیشترین میزان تحصیلات را دارند.
صلاحی یادآور شد: منعطف ترین شبکه های کتابخانه ای که بر اساس نیازهای مخاطبان فعالیت می کنند، رئیس سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران هستند.
وی افزود: با انجام مطالعه می توان در امور مختلف ارتقا پیدا کرد و ارتقای فرهیختگی به افزودن اطلاعات و دانش بستگی دارد و افزایش دانش و مهارت هم بدون تردید به افزایش میزان مطالعه بستگی دارد.
انتهای پیام/