به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک؛ رضا میرزایی معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: تاکنون مطالعات جامع علمی سنجش وضعیت آلودگی خاک در استان مرکزی انجام نشده و اطلاع دقیقی از لکههای آلوده و چگونگی، ترکیبات و نوع آلایندهها در دست نیست.
میرزایی با بیان اینکه انجام مطالعه آلایندگی خاک در استان مرکزی ابزار مهم در حفاظت این منابع پایه است افزود: انجام مطالعه علمی در خصوص میزان و نوع آلایندگی خاک در استان مرکزی از راهبردهای ضروری است که مسئولان استان را در تصمیم سازی و اقدام برای حفاظت از این منابع پایه یاری میدهد.
وی اضافه کرد: بحث آلودگی منابع خاک به مراتب از آلودگی هوا اهمیت بیشتری دارد، زیرا اثرات آلودگی در خاک دامنه وسیع تری دارد و طولانی مدت خواهد بود.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی ادامه داد: آلودگی خاک بر زنجیره غذایی تاثیرگذار است و با توجه به صنعتی و کشاورزی بودن استان دستیابی به نقشه راه برای حفاظت از خاک از امور ضروری است و رصد آلایندگی خاک هم باید با ضریب اهمیتی که مسائل آلودگی هوا دنبال میشود، در کانون توجه قرار گیرد.
وی بیان کرد: تخلیه پسماندهای عادی، نقل و انتقال مواد بر روی خاک، فاضلاب بهداشتی و صنعتی، فعالیتهای صنعتی، فعالیتهای کشاورزی، مواد نفتی و شیمیایی، آلودگی هوا، تردد وسایل نقلیه و آلودگی ناشی از لنت خودروها و بارانهای اسیدی از جمله عوامل آلودگی خاک هستند که نیاز است در استان مرکزی با نگاه علمی کانونهای آلاینده شناسایی و اقدامات لازم برای مهار آلودگیهای احتمالی انجام شود.
میرزایی تصریح کرد: محیط زیست استان مرکزی در راستای کاهش عوامل آلاینده بر خاک، بر حمل و نقل جادهای در انتقال مواد خطرناک، محلهای دفن پسماندهای عادی، مدیریت صحیح پسماندهای صنعتی و ویژه، نظارت بر مدیریت پسماندهای عفونی و بیمارستانی و بر فعالیتهای کشاورزی در خصوص میزان مصرف کود و سموم کشاورزی نظارت دارد.
وی گفت: به منظور جلوگیری از آلودگی خاک، تجمیع محلهای دفن پسماند در این استان با جدیت در دستور کار است و تاکنون گامهای موثری نیز در این خصوص برداشته شده است.
پنجم دسامبر مصادف با ۱۴ آذرماه به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری شده است.
انتهای پیام / ج