به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان؛ مالمیر، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به اینکه هیچ مبحثی در خصوص سازه معماری تاریخی در این منطقه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: گاهی مباحث غیرکارشناسی در فضای مجازی مطرح میشود که آسیبزاست چراکه بحث پژوهشی در این کاوش مد نظر است و با این مباحث غیرکارشناسی، موضوع اصلی دچار گرد و غبار میشود، برخی افراد ترانشهها را دیدند و آثار به دست آمده را سازههای معماری دانستند در حالی که چنین نیست.
وی افزود: در کمیته باستان شناسی، نظر اعضا این بود که کاوش تداوم یابد و احتیاط را در این دیدند که حفاری توسعه پیدا کند؛ پیشبینی میشود کاوش 10 روز طول بکشد و کار تمام شود.
علی مالمیر با بیان اینکه اگر به معماری بربخوریم کاوش ادامه مییابد، اظهار داشت: کاوش زمانی خاتمه مییابد که دلیلی برای ادامه آن نداشته باشیم و اثری یافت نشود.
وی در خصوص کشف آثار ارزشمند قیمتی در ترانشهها، افزود: از لحاظ فرهنگی، نمیتوان قیمت اقتصادی بر آثار کشف شده تعیین کرد و آثار به دست آمده از لحاظ فرهنگی ارزشمند هستند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه در صورت نتیجهگیری برای راهاندازی سایت ـ موزه، مشاورهها انجام خواهد شد که کار با چه تجهیزاتی صورت بگیرد، گفت: هنوز تصمیمی برای سایت ـ موزه گرفته نشده و باید مباحث فنی بررسی شود.
وی با بیان اینکه دغدغه زیادی در استان در خصوص کاوش در محوطه میدان امام وجود دارد، یادآور شد: در این زمینه باید ملاحظات فنی رعایت شود و اگر به خاک بکر برسیم ممکن است کاوش متوقف شود.
مالمیرتصریح کرد: محدودیتی برای تأمین اعتبار در راستای کاوش در محوطه وجود ندارد و حتی اگر نیاز باشد اعتبار سایر بخشها به کاوش اختصاص داده میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با اشاره به استقبال از راهاندازی سایت ـ موزه در منطقه، گفت: ما از لحاظ گردشگری و فنی استقبال میکنیم اما باید ظرفیت وجود داشته باشد تا بتوان سایت موزه ایجاد کرد.
انتهای پیام/ ش.و