به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،روغن کلزا سرشار از دو نوع اسید چرب است که برای بدن انسان حکم کیمیا را دارد، چون این دو نوع اسید در بدن تولید نمیشوند.
اولی «اسید آلفا لینولنیک» است که از بدن در مقابل حملات قلبی حفاظت کرده و موجب کاهش کلسترول بد بدن میشود. اسید چرب بعدی «اسید لینولئیک» یک اسید چرب امگا 6 است. این اسید برای مغز بسیار مفید است و در رشد نوزادان نقش بسزایی دارد. هر دو اینها برای بدن ضروری هستند و هر دو در گروه چربیهای سالم غیراشباع قرار دارند.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی در اینباره گفت: روغن کلزا فاقد کلسترول بوده و نسبت به همه روغنهای خوراکی در جهان کمترین چربی اشباع را دارد.
«محرمعلی برخورداری» خاطرنشان کرد: دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است.
بیشتر بخوانید:افزایش سطح زیر کشت کلزا در سال زراعی جدید/ ۷ درصد روغن کشور در داخل تولید میشود
وی با اشاره به میزان چربی اشباع شده روغن کلزا ادامه داد: چربی اشباع شده روغن کلزا در مقایسه با روغن زیتون(3.14درصد) 6 درصد است، همچنین اسیدهای چرب امگا 3 در آن 10 برابر بیشتر و ویتامین E هم در آن 50 درصد بیشتر است.
مدیر گروه تحقیقات صنایع غذایی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی یادآور شد: روغن کلزا یکی از سالمترین روغنها است اما نگرانی موجود دربارهاش این است که موقع داغ شدن، زود شروع به دود کردن میکند. این اتفاق وقتی میافتد که اسیدهای چرب موجود در روغن اکسیده میشوند و رادیکالهای آزاد خطرناک ایجاد میکنند.
وی از بخار کردن روغن کلزا گفت و افزود: روغن کلزا خیلی بخار میکند، بنابراین از آن برای سرخ کردن یا کباب کردن استفاده کنید.
برخورداری، روغن کلزا را در کاهش بیماریهای قلبی تأثیرگذار دانست و گفت: این روغن نه تنها باعث افزایش کلسترول نمیشود بلکه می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی هم موثر باشد چون با ماده گیاهی به نام «فیتوسترول» ترکیب شده و باعث جذب کلسترول خون میشود.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: روغن کلزا بیشترین میزان اسید آلفا لینولنیک(امگا 3 ) را در میان روغنهای گیاهی شناخته شده دارد.
«جابر سلیمانی» افزود: مشخص شده است که مصرف منظم این روغن، با کاهش شیوع مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی ارتباط مستقیم دارد.
وی از نقش روغن کلزا در تأمین ویتامین E مورد نیاز بدن گفت و خاطرنشان کرد: استفاده از روغن کلزا در یک وعده غذایی یک چهارم ویتامین E مورد نیاز بدن را تأمین میکند. این ویتامین نوعی آنتی اکسیدانت است که از چربیها و پروتئینهای بدنتان در مقابل تخریبها محافظت میکند.
سلیمانی ادامه داد: روغن کلزا بهعنوان یک روغن سالم و سلامتی بخش معرفی شده و در بازارهای سراسر جهان تقاضای زیادی دارد. و در مجموع سومین روغن نباتی معروف درجهان هست.
کارشناس صنایع غذایی و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی یادآور شد: یک لیتر از این روغن پنج برابر روغن معمولی مصرف میشود یعنی پنج بار مصرف مجدد، مشکلی برای بدن ایجاد نمیکند و تغییر رنگ و بو نخواهد داشت.
وی با اشاره به نقش روغن کلزا در رشد غشای مغز کودکان افزود: از مزایای دیگر این روغن آن است که بهعلت داشتن لینولئیک زیاد باعث رشد غشای مغز کودکان زیر 2 سال میشود و رشد مطلوب را ایجاد میکند.
سلیمانی، روغن کلزا را بهترین روغن برای سرخکردنیها دانست و گفت: ویتامین E موجب کاهش احتمال بیماریهای قلبی، سرطان و اختلال حافظه میشود. به همه خواص روغن کلزا این ویژگی مثبت را هم اضافه کنید، که این روغن بهعلت آستانه تحمل بالایی که در مقابل حرارت دارد، میتواند بهترین روغن برای سرخکردنیها هم باشد.
براساس این گزارش، روغن کلزا مخلوطی متعادل و ایدهآل از اسیدهای چرب است. از مزایای دیگر این روغن آن است که بهعلت داشتن لینولئیک بالا باعث رشد غشای مغز کودکان زیر دو سال میشود و رشد مطلوب را ایجاد میکند. یک لیتر از این روغن پنج برابر روغن معمولی مصرف میشود یعنی پنج بار مصرف مجدد، مشکلی برای بدن ایجاد نمیکند و تغییر رنگ و بو نخواهد داشت.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/